Найбільший інвестиційний проект вартістю 43 млн. доларів презентувала компанія «Агропродсервіс»

Під час інвестиційного форуму «Тернопільщина INVEST — 2016» було презентовано чимало цікавих проектів, котрі потребують інвестицій, найбільшим з них виявився проект компанії «Агропродсервіс», загальною вартістю 43 млн. дол. США. Перший день форуму відбувся 19 травня на базі Збаразького замку, у місті Збараж.

Основною складовою форуму були панельні дискусії згідно напрямків «Туризму», «Агропромислового комплексу», «Спроможності громади», «Стратегічних інвестиційних проектів», «Енергоефективності», «Бізнесу та влади», а також «Шляхів створення успішного бізнес-середовища Тернопільщини».

Найбільшим за обсягом інвестицій виявився проект «Компанії «Агропродсервіс» під назвою «Агрокомбінат» - сучасний комбінат з виробництва комбікормів, з річною потужністю виробництва 225 тис. тон. Його вартість становить 43 млн. дол. США. В перспективі реалізації даний проект матиме на меті виготовлення комбікормів, переробку сої, а також елеватор на 190 тис. тонн.

Як наголосив Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський, даним проектом вже зацікавились польські інвестори, тому є велика ймовірність, що вже найближчим часом проект «Агрокомбінат» буде втілюватись в життя.

Іван ЧАЙКІВСЬКИЙ: «Наша компанія сьогодні презентувала проект будівництва комбікормового заводу, а точніше «Агрокомбінату» в селі Яструбово, Козівського району. Сам  проект включає в себе комбікормовий завод, завод з переробки сої, а також елеватор для зберігання зерна. Ми вважаємо, що даний проект є цікавим для Тернопільщини, адже з реалізацією цього проекту в нас з’являється можливість надалі розвивати тваринницьку та м’ясну галузь, а в подальшому це і переробка цього м’яса, і відповідно на кожному етапі це додана вартість. Дуже приємно бачити, що вже сьогодні до нашого проекту проявила інтерес польська сторона і вже в перспективі через два-три тижні в нас може відбутися зустріч».

До слова, це не єдиний проект, над яким зараз працює компанія «Агропродсервіс». На даний момент до завершального етапу роботи підходить реконструкція «Тернопільського м’ясокомбінату».

Іван ЧАЙКІВСЬКИЙ: «На м’ясокомбінаті ми зараз проводимо ремонти,  але ми мусимо розуміти, що це комбінат, на якому вироблятимуться продукти харчування. Тому ми мусимо дотягнути його до всіх сучасних європейських стандартів».

Автор: Василь ТОМЧИШИН

Фото, відео Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео