Патріотичну традицію поважають у фіскальній службі Тернопілля

Добру українську ініціативу - відзначення Дня вишиванки підтримали працівники Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області. Тож 19 травня вони усі прийшли на роботу у вишитому одязі.

Нагадаємо, щороку у третій четвер травня в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки. Ці урочистості не прив'язані до жодного державного чи релігійного свята. Кожен українець просто одягає вишиванку й приходить у ній на роботу чи навчання. Ніхто нікого не змушує, усі роблять те, що їм підказує серце.

- Одягнувши вишиванку, ти оберігаєш себе від негараздів, лихого ока і злих духів. Це скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів, духовних прагнень, інтелекту українського народу, - кажуть представники служби. - Наш вчинок - вираження національної і громадянської позиції, культурної освіченості і духовної свідомості, а також - крок до збереження споконвічних народних традицій.

Орнаменти на вишиванках співробітників відомства подивували широким розмаїттям як традиційних візерунків, так і їхніх сучасних інтерпретацій (див. фото – прим.).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото, надане Відділом організації роботи Головного управління ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео