В пенсіонерки пройдисвіти видурили майже сто тисяч гривень

Замість справжніх купюр – сувенірні – так двоє пройдисвітів проводили грошову реформу в помешканні жительки селища Товсте Заліщицького району. Ввійшовши у довіру, зловмисники забрали в пенсіонерки майже дві з половиною тисячі американських доларів, 870 євро та вісім тисяч гривень.

До заліщицьких поліцейських із заявою звернувся 45-річний житель селища Товсте. Чоловік повідомив, що його старенька матір стала жертвою шахраїв. Обідньої пори до пенсіонерки в помешкання зайшли двоє невідомих чоловіків. Бабуся запам’ятала лише, що зайди стали розповідати про грошову реформу, про те, що старі купюри скоро стануть недійсними, і валюта теж, що вони допомагають стареньким обміняти гроші, аби ті не вистоювали у чергах… Потерпіла принесла проходимцям усі збереження, а ті взамін надавали цілу купу сувенірних купюр. Поліцейські вилучили 10 штук номіналом по  500 гривень,  28 по 200 гривень, 36 по 100 гривень та 26 сувенірних стодоларових папірців.

За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження. Поліцейські вживають оперативних заходів з метою встановити та затримати осіб підозрюваних, а краянам нагадують, що не варто  нікому довіряти, особливо, якщо мова йде про гроші.

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео