Через Тернопільську митницю тепер проходить на третину більше товарів

На Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС) оформили на 27% більше електронних митних декларацій, ніж у квітні минулого року.

Такими успіхами похвалилися у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. І причини для цього є. Нагадаємо, свого часу, аби підвищити якість митного регулювання і вдосконалити митне адміністрування створили багатофункціональну комплексну систему «Електронна митниця». Вона поєднує iнформацiйно-телекомунiкацiйнi технології і сукупність механізмів їх застосування.

  • Декларування товарів із поданням митному органу електронної митної декларації тепер доступне усім підприємствам, що перебувають на обліку у митних органах і посадові особи яких мають засоби електронного цифрового підпису, - уточнюють фахівці. – Тож упродовж 2015-2016 років усі митні декларації і документи до них декларанти подають до митного оформлення у Тернопільську митницю ДФС винятково в електронному вигляді!

Зокрема, у квітні цього року працівники Тернопільської митниці ДФС оформили 1973 електронні митні декларації. Це - на 27% більше, ніж за аналогічний період 2015 року. Серед цих документів 749 митних декларацій оформили у митному режимі «Імпорт», 856 – у митному режимі «Експорт». Ще 368 митних декларацій подали в інших митних режимах.

  • Водночас митники оформили 60,8 тисяч тонн вантажів, - додають фахівці. - Зокрема, 9,7 тис. тонн - імпортних і 51,1 тис. тонн – експортних. Загалом - майже на 27 тис. тонн, або на 79% більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року.

Ще про ситуацію на Тернопільській митниці «Терен» писав ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео