У Тернополі підприємців штрафували через заниження митних платежів

Щоб протидіяти правопорушенням, на Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС) за чотири місяці склали протоколів на понад 17 млн. грн. 

  • Це були 64 адміністративні протоколи про порушення митних правил на загальну суму понад 17 млн. 390 тис. грн, - повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. – При цьому фахівці вилучили предмети правопорушення попередньою вартістю майже 378 тис. грн.

Справи здебільшого стосувалися порушень норм ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (26 шт.) і ст. 485 Митного кодексу України (21 шт.).

  • Також на митниці розглянули 30 справ про митні правопорушення, - додають фахівці. – За постановами митниці притягнули до відповідальності винних осіб із накладенням штрафів - загалом майже 5 млн. грн. Відтак порушники до бюджету перерахували 96,5 тис. грн.

До суду митники передали 15 справ на суму понад 7 млн. грн. Окрім того, у звітному періоді винесли постанову про накладення адміністративного стягнення, у тому числі із застосуванням конфіскації товарів на суму 37,2 тис. грн.

  • До митних органів іноземних держав спрямували п’ять запитів щодо перевірки законності здійснення зовнішньоекономічних операцій, проведених суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, - продовжують на митниці. - Водночас ми отримали 12 відповідей на запити, спрямовані у попередні періоди. За результатами їх опрацювання склали 47 протоколів про порушення митних правил на суму більш як 17 млн. грн.

Переважно правопорушення стосувалися переміщення через митний кордон України товару із приховуванням від митного контролю. Дехто подавав до органу ДФС як підставу для переміщення товару документи, що містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача і вартості товару. Окрім того, фахівці виявляли неправомірне зменшення розміру митних платежів.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео