Концерт-реквієм пам’яті героїв України провели у Тернополі (фото)

З нагоди Дня Героїв концерт-реквієм організували у залі Тернопільської обласної філармонії.

Розпочали захід із молитви за спокій померлих і за здоров’я, тих, хто вижив. Також під час концерту урочисто було відзначено медалями і орденами тих, хто найбільше доклався до оборони держави. Вручав нагороди голова громадської волонтерської організації  «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» Зеновій Гладчук.

-Ми нагородили 18 людей, одного з них - Стасіва Михайла, військового хірурга – посмертно. Нагороду отримуватиме його дружина. Також ми нагородили 5 жінок-волонтерів «Бункеру С», які за два роки зліпили понад 1 мільйон вареників, які потім відвезли у зону АТО, - розповідає Зеновій Гладчук.

Окрім нагород, герої отримали видання щодо діяльності Степана Бандери і шеврони організації «Спілки бійців та волонтерів АТО «Сила України».

-Схожі концерти для бійців - це якраз те, що підтримує і дає надію у ці важкі для нас всіх часів, - каже волонтер і учасник АТО Сергій Мусіхін. - Приємно, що не забувають і відзначають заслуги наших бійців. Є покоління, які, підростаючи, рівнялися на воїнів УПА чи воїнів Другої світової війни. Прийде час, і молодь буде брати приклад з тих героїв, які зараз обороняють державу на сході України.

Незважаючи на страх і важкі спогади, планую повертатись у зону АТО, проте цього разу вже як волонтер, щоб допомогти бійцям одягом, медикаментами і харчами, – розповідає Сергій Мусіхін.

Після нагородження, відбувся концерт за участю місцевих виконавців: волонтера – автора і виконавиці патріотичних пісень Уляни Білик, патріотичного гурту «Рюкзак десантника» на чолі з солістом Романом Лотецьким та інших.

 

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео