Агро-новини 25 травня

Новини аграрного сектору

АМКУ розслідує різке подорожчання гречки в Україні

Антимонопольний комітет України (АМКУ) проводить розслідування за фактом стрімкого подорожчання гречаної крупи, яке може бути результатом змови виробників, повідомила прес-служба АМКУ, пише «УНІАН».

«У комітеті триває розслідування за ознаками вчинення виробниками крупи гречаної антиконкурентних узгоджених дій (ч. 3 ст. 6 Закону «Про захист економічної конкуренції»), відкрите за фактом стрімкого й економічно необґрунтованого збільшення гуртово-відпускних цін»,йдеться у повідомленні.

Зараз органи АМКУ залучають суб'єктів господарювання до справи в якості відповідачів. У разі підтвердження фактів наявності порушень на учасників ринку можуть бути накладені штрафи у розмірі до 10% від доходу за попередній фінансовий рік.

На Черкащині вироблять 3 тис. т меду

Цього року в Черкаській області виробництво меду складе до 3 тис. т, повідомив заступник директора управління агропромислового розвитку, начальник управління агропромислового виробництва та продовольства Черкаської ОДА Іван Точений, пише «УНН-центр».

«Розрахунково на душу населення виробництво меду складає понад 2 кг. Норми споживання меду відсутні, оскільки мед не являється основним продуктом споживання», — зазначив він.

У минулому році оптова ціна 1 кг меду у залежності від виду складала 33-38 грн. На сьогодні цінову політику на мед формує ринок.

В області щорічно висівається до 2 тис. га медоносної культури – гречки, 170 тис. га складають посіви соняшника, бобові багаторічні трави посіяні на площі близько 44 тис. га. Також на території області ростуть акація, липа, різноманіття природних квіткових медоносів.

Аграрії Тернопільщини перевиконали план з посіву ярих

Аграрії Тернопільщини успішно завершують посівну 2016 р., пише прес-служба Тернопільської облдержадміністрації.

«У всіх категоріях господарств загальна площа, що відведена під урожай становить 796,8 тис. га. У порівнянні з минулим роком вона збільшилася на 4,5 тис. га», — повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Віталій Луй.

За його словами, сільгосппідприємства області збільшили посівні площі на 9,2 тис. га, і цьогоріч вони складають — 548,4 тис. га. Також перевиконано план з посіву ярих культур — загальна площа їх посіву складає 507,7 тис. га, що на 9,7 тис. га більше аналогічного періоду минулого року.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео