Депутати Тернопільської міської ради запроваджують контроль громадою за бюджетом міста

В понеділок 23 травня  відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії Тернопільської міської ради з питань бюджету та фінансів.

- Одне з питань, яке розглядалося, стосувалося прийняття бюджетного регламенту - документу, що буде визначати певні правила всього процесу формування головного фінансового документу міста, змін до нього, контроль за його виконанням тощо, - повідомив Н.Зелінка на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Також на засіданні комісії депутати Ігор Турський (ВО "Свобода") і Назар Зелінка (ВО "Самопоміч") презентували проект положення про громадський бюджет (бюджет участі) Тернополя.

Члени комісії позитивно сприйняли запропоновані ідеї і зараз кожен готує свої напрацювання, зауваження та пропозиції. Щоб охопити більше коло зацікавлених осіб, експертів, активістів, комісія дала доручення відповідному відділу опублікувати проект рішення на сайті міської ради.

Для довідки: громадський бюджет – це бюджет участі, коли громада отримує можливість активно впливати на розподіл частини фінансового ресурсу міського бюджету. Кошти бюджету участі розподіляються на реалізацію громадських ініціатив – проектів з поліпшення міського середовища, запропонованих людьми. Це своєрідний грант із міського бюджету, отриманий на вирішення конкретних міських проблем.

Вибір читачів за тиждень

Відео