На Тернопільщині – найдешевші дитячі літні табори

На проведення оздоровчої кампанії 2016 року передбачили 5 млн 593 тис. грн з обласного бюджету. Планують розпочати роботу 314 закладів.

Про це повідомив начальник управління сім’ї та молоді Ігор Чорний під час засідання колегії 25 травня.

- Це 9 стаціонарних заміських закладів, 5 дитячих санаторіїв, 278 мовних та таборів з денним перебуванням дітей, 4 табори праці та відпочинку, 18 наметових містечок,- говорить він. – Попри те, в деяких районах нема належного фінансування таборів. До прикладу, у Монастирському районі взагалі не виділено коштів на оздоровлення, лише 22 тисячі заклали у бюджеті Бережан. Тому є потреба на виділення додаткових коштів на оздоровлення дітей пільгових категорій.

Вартість перебування дітей у таборах - від 160 до 190 гривень за добу. Такі ціни – найнижчі в Україні, додає Ігор Чорний.

- Охопимо оздоровчою кампанією 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей,- каже він.

Щодо умов у таборах, особливого комфорту для дітей ще поки не забезпечили.

- Більшість будівель закладів потребують капітальних ремонтів, - зазначає в.о. начальника управління Держпродспоживслужби Володимир Богоніс. – У частині таборів не створені належні умови для дотримання правил особистої гігієни. У спальних приміщеннях є лише умивальники з підведенням холодної протічної води, гаряча вода подається тільки до душових в адмінбудинках. Лише в двох стаціонарних закладах (ДПОК «Лісовий» та ДОЗ «Промінь») є басейни. Фактично єдиним фактором оздоровлення дітей є харчування. У всіх закладах відсутні будь-які фізіотерапевтичні, масажні кабінети, тощо.

Оксана БУЧКО

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео