На Тернопільщині - висока продуктивність праці та низькі зарплати

На 15 місце піднялась Тернопільщина за показниками соціально-економічного розвитку у 2015 році. Попередні роки область була на 23 місці, повідомив голова облдержадміністрації Степан Барна під час засідання колегії 24 травня.

- Оцінювали роботу за 64 показниками, - сказав очільник ОДА. - Ми маємо хороші результати щодо наповнюваності місцевих бюджетів. Також перше місце у нас за продуктивність праці, друге – за щільністю доріг, четверте – за екологічною ситуацією, п’яте та шосте – за результатами ЗНО із української та іноземних мов відповідно, восьме – за рівнем смертності.

У той же час, невисокими є результати щодо інвестиційних вкладень, рівня зайнятості та зарплат, розвитку інфраструктури.

- Індекс реальної заробітної плати за 2015 рік в області склав 77,2% до відповідного періоду попереднього року, це 22 місце, - продовжив Степан Барна. – Рівень зайнятості населення – 51,6% (24 місце). Ми працюємо над створенням нових робочих місць щодня. Та маємо таку ситуацію, коли агропідприємства закривають через невдоволення мешканців, а інвестиційні проекти відхиляють через невдоволення активістів з човнами.

На колегії озвучили райони-лідери та райони-аутсайдерів.

- У п’ятірку кращих  увійшли Тернопільський, Заліщицький, Підволочиський, Чортківський та Збаразький райони, - повідомила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Галина Воляник. – Аутсайдерами рейтингової оцінки стали Гусятинський, Монастириський, Підгаєцький, Бережанський та Шумський райони.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео