У шкільну програму з фізкультури хочуть повернути лижі

Привчати дітей зі шкільного віку їздити на лижах вважає за необхідне директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур.

Наразі він поставив перед собою завдання відновити лижні змагання під час спартакіади школярів, повідомляє 0352.

Про це Мацикур написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Вчора у нашій області перебував старший тренер збірної команди України з лижних гонок Нечаєв Володимир Миколайович. Разом з президентом Тернопільської обласної федераціі лижного спорту Василем Коженьовським мали робочу зустріч з питань перспектив розвитку лижних гонок в області.
Маєм визнати факт, що лижі, на жаль майже зникли з уроків фізкультури у школах, а колись вони були! Бачу своїм завданням повернути лижі в програму спартакіади серед школярів. Якщо підтримає управління освіти і лижі повернуть у навчальну програму шкіл, то буде змога придбати інвентар", – написав Мацикур.

Він додав, що більшість зірок біатлону розпочинали як лижники, а вже потім перейшли в більш дорогий і складний біатлон, який має більшу популярність. 

Під час візиту київського гості було досягнуто домовленості про можливість міжнародної сертифікації лижної траси, яку планують збудувати у Підгородньому.

"У цьому випадку цілком вірогідним є проведення міжнародних турнірів, а також етапів чемпіонату Європи. Поки в Україні є дві траси, у Харкові та у Сянках (Львівська область), ще має шанс бути сертифікованою траса в Тисовці (Львівська область)", – повідомив Віктор Мацикур.

     

Вибір читачів за тиждень

Відео