У тернопільських віндсерфінгістів – «золото» і «срібло»

Всеукраїнські змагання серед юнаків з вітрильного спорту «Шаболатський тиждень» впродовж чотирьох днів тривали у селі Сергіївка, що на Одещині.

Відбувалась регата на акваторії Шаболатського лиману. Участь у перегонах взяли близько двохсот юних яхтсменів з Києва, Херсона, Миколаєва, Запоріжжя, Дніпропетровська, Одеси, Харкова, міст Курахово та Маріуполя Донецької області і Тернополя. Спортсмени виступали у класах яхт «Оптиміст», «Кадет», «Лазер» та у класі вітрильної дошки «Bic Techno». Тернопіль представляли на регаті вихованці секції віндсерфінгу обласного відділення Комітету фізвиховання та спорту МОН України.

Серед юнаків старшого віку переможцем став Віталій Мундяк (учень Тернопільської спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземних мов №3). Срібну медаль здобув Петро Процевич (школа-колегіум ім. Патріарха Йосипа Сліпого №12). Ще один тернопільський віндсерфінгіст Максим Мірошник був четвертим (учень ЗОШ №16), а його колега по команді Павло Процевич (школа-колегіум ім. Патріарха Йосипа Сліпого №12) посів п’яте місце. Тренер спортсменів Олексій Нижегородов.

Вибір читачів за тиждень

Відео