Житлова триповерхівка у Теребовлі розвалюється на очах

Небезпека чатує на мешканців аварійного будинку у райцентрі Теребовля.

У Теребовлі, на вулиці Залізничній, 26, на очах розвалюється багатоквартирний будинок. Крізь тріщину у стіні пролазить ціла рука, а місцева влада на проблему не реагує, повідомляє "Народний контроль".

Мешканці розповідають, у триповерхівці проживає 11 людей. Так, сім’я Білих мешкає тут вже сорок років. За їхніми словами, чотири роки тому будівля почала на очах розколюватися, тож від того часу люди бояться опинитися під завалами свого дому.

«Штукатурка відвалюється, а через тріщину на сходовій клітці видно вулицю. Сходи будь-якої миті можуть від’їхати і ми полетимо у прірву», – описала ситуацію мешканка будинку пані Марія.

Жінка також продемонструвала журналістам наскрізну діру у туалеті, яку постійно штукатурять та заліплюють, проте всі зусилля марні – будинок продовжує розвалюватись.

«Я щомісяця плачу 77 гривень квартплати, а комунальники ніколи нічого не ремонтують.  Ми вже зверталися і до попереднього міського голови, і до теперішнього – безрезультатно, одні лише обіцянки», – скаржиться пані Марія.

Мешканці переконані: причиною тріщин стала добудова, що охоплює сходову клітку. Звели її ще 20 років тому з порушенням будівельних норм.

«У 1997 році нас виселили з будинку і почали проводити капітальний ремонт. Звели  добудову, але не вистачило коштів завершити почате. Будівельники погано приліпили цю добудову і тепер вона поступово відходить», – розповідає мешканка будинку Євгенія Григорівна.

Аби з’ясувати ситуацію, журналісти «Народного контролю» поспілкувалися з мером Теребовлі.

«Ми не маємо коштів, щоб відремонтувати всі аварійні будинки. А таких аж 96. Але те, що в наших силах, – зробимо. До липня постараємося зробити нові ринви і відмостку. Також закупили водостічні труби. Це частково допоможе вирішити проблему, адже у будинку немає водостоку. Проте повністю відремонтувати будинок ми не зможемо, адже це власність мешканців і вони повинні самі бути зацікавлені у ремонті», – прокоментував ситуацію міський голова Теребовлі Сергій Поперечний.

 Петро Овчарик

Фото – «Народний контроль»

Вибір читачів за тиждень

Відео