У Тернополі збір коштів на вулицях чи в громадському транспорті заборонений

Родинам, які потребують коштів для лікування, варто бути уважними, аби не потрапити на гачок шахраїв, попереджають в Нацполіції області.

Нещодавно "20 хвилин" писала статтю про збір коштів на лікування маленького тернополянина. В статті був вказаний номер телефону матері хлопчика - Олени.

- Нещодавно до мене зателефонував чоловік, сказав, що готовий допомагати мені збирати гроші на лікування сина, - розповідає Олена. - Мене такий дзвінок здивував, адже невідомий запропонував зустрітися, і щоб я принесла зі собою копії всіх документів, які підтверджують діагноз сина, рахунки про оплату та реквізити коштів.

Однак коли пані Олена відповіла, що зустрітися на вказаному місці їй не вийде, то чоловік сказав, що тоді зателефонує згодом.

- Я знаю, що бували різні випадки,, коли псевдо-волонтери отак начебто збирали кошти на лікування комусь. А насправді просто шахраювали, - продовжує Олена.

В Нацполіції кажуть, що насправді збирати кошти на потреби хворого можуть не лише родичі чи друзі, а й інші люди. Однак для цього є інші методи: благодійні акції чи домовленість із магазинами, де встановлюють скриньки для збору коштів.

- А от збір коштів на вулицях чи в громадському транспорті - заборонений. Тому, якщо до родин і звертаються з подібними пропозиціями, то варто запитати, як саме людина хоче збирати кошти? І обов’язково дізнатися її дані - ім’я та прізвище, паспортні дані, - коментує начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в тернопільській області Сергій Крета.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео