Тернополяни голосують за найкращий фільм Чілдрен Кінофест

Фільми-учасники Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей і підлітків приїхав у Тернопіль 27 червня. Покази фільмів на вихідні починають о 16:00, в будні дні пропонують ранкові покази об 11:00.

- Сеанси безкоштовні, ми орієнтуємось на дітей із малозабезпечених сімей та інтернатів, - каже координатор фестивалю Михайло Ремеза. – Після показів глядачів голосуватимуть за лауреата гран-прі фестивалю – фільм конкурсної програми. Також глядачі матимуть змогу переглянути фільми, які ввійшли в список поза конкурсом. Цього року це добірка найкращих мультфільмів анімаційної студії Aardman та колекція стрічок про красу нашої країни.

Чілдрен Кінофест представляє як найновіші європейські стрічки, так і світову кінокласику. Фестиваль проходить у понад десяти містах України. Центром події є столичний кінотеатр «Київська Русь».

У Тернополі покази фільмів  триватимуть до 5 червня. Цього дня у Києві на святковій церемонії закриття фестивалю Чілдрен Кінофест.

Конкурсна програма:

27 ТРАВНЯ

ХЛОПЧИК-ФАНТОМ PHANTOM BOY (7+)

фільм-відкриття

Режисери: Жан-Луп Фелісіолі, Ален Ганьоль

Країни: Франція, Бельгія

Лео, який може ставати невидимим, та Алекс, поліцейський, який тимчасово прикутий до інвалідного крісла, формують дует та рятують Нью-Йорк від руйнування.

28 ТРАВНЯ

МИ – НАЙКРАЩІ! VI ÄR BÄST! (12+)

Режисер: Лукас Мудіссон

Країни: Швеція, Данія

Три дівчинки в 1980-х в Стокгольмі вирішили створити панк-гурт попри те, що у них не було інструментів, а всі навколо говорили, що панк-рок мертвий.

29 ТРАВНЯ

МІНІ ТА МОЗЗІ CYKELMYGGEN OG MINIBILLEN (4+)

Режисери: Яннік Хаструп, Флемминг Квіст Мюллер

Країна: Данія

Маленька Міні потрапляє до цирку комашок, підставляє своїх друзів та тікає до лап грабіжників. Але в цирку йде підготовка до її порятунку, – друзі Міні та армія хоробрих мурашок дадуть відсіч бандитам.

30 ТРАВНЯ

ПРАВИЛА ЖИТТЯ ХЛОПЧИКА НІНО HET LEVEN VOLGENS NINO (6+)

Режисер: Сімон ван Дюссельдорп

Країна: Нідерланди

У Ніно найщасливіша на світі сім'я. Але все змінюється в день його народження, коли мама гине в автокатастрофі. Відтепер ні батьку, ні брату немає діла до малюка Ніно.

31 ТРАВНЯ

ОПЕРАЦІЯ «АРКТИКА» OPERASJON ARKTIS (10+)

Режисер: Грете Бое-Вол

Країна: Норвегія

Юлія разом з сестрою і братом опинились в льодах Арктики неподалік від Шпіцбергена. Їм доведеться боротися з негодою, рятуватися від білих ведмедів і шукати їжу.

1 ЧЕРВНЯ

ЛАПА MANCS (7+)

Режисер: Роберт-Адріан Пежо

Країна: Угорщина

Команда тренера і собаки-рятувальника подолає чимало перешкод на шляху до успіху, любові оточуючих і міжнародної слави. Ця надихаюча історія заснована на реальних подіях.

2 ЧЕРВНЯ

АЛЬПІЙСЬКА КАЗКА ХАЙДI HEIDI (8+)

Режисер: Ален Гспонер

Країни: Німеччина, Швейцарія

Історія дівчинки, яка живе в Швейцарських Альпах зі своїм дідусем-пастухом.

ПОЗАКОНКУРСНА ПРОГРАМА:

3 ЧЕРВНЯ

РЕТРОСПЕКТИВА АНIМАЦІЙНОЇ СТУДІЇ AARDMAN (4+)

Країна: Англія (1993-2016)

Більше 40 років анімаційна студія Aardman зачаровувала світ, вигадуючи персонажів, що стали улюбленцями глядачів. Воллес і Громіт, Баранчик Шон, Морф – всі вони є частиною незабутніх історій від Aardman.

4 ЧЕРВНЯ

МОЯ КРАЇНА – УКРАЇНА (5+)

Режисер: Степан Коваль

Країна: Україна (2014)

«Моя країна – Україна» – анімаційний народний казково-пізнавальний мультиплікаційний серіал, виконаний переважно в техніці пластилінової анімації. Маленькі сюжети з любов'ю та повагою розповідають про розмаїття нашої батьківщини; кожна історія – це казка, легенда або байка з конкретного місця в Україні, будь-то велике місто або маленьке село, поле або море. У 2014 році мультфільми проекту брали участь у міжнародному Берлінському кінофестивалі.

5 ЧЕРВНЯ

ФЕЛIКС FELIX (7+)

фільм-закриття

Режисер: Роберта Дюрран

Країни: ПАР, Велика Британія (2013)

14-річний Фелікс мріє стати саксофоністом, – йому доведеться кинути виклик матері і допомогти старому джазз-бенду свого батька організувати шкільний концерт.

Оксана БУЧКО

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео