Тернополяни почули недитячі розмови підлітків

Про уявлення сім’ї, дружби, творчості, любові та віри розповіли неповнолітні герої литовського фільму «Розмови на серйозні теми». Тернополяни переглянули стрічку 26 травня в рамках кіноклубу Docudays UA MOV!E ON.
- Підбірка фільмів кінофестивалю змальовує права людини та їх реалізацію у сучасному суспільстві, - каже організатор кінопоказу, голова громадського організації Молодіжний центр розвитку «МІСТ» Христина Біла. - Іноді ми недооцінюємо переживання і розуміння дітьми існуючих проблем.
Герої кіно – діти із малозабезпечених сімей, сироти та діти з особливими потребами. У відповідях на життєві запитання вони часто описують самотність. Один хлопчик каже, що йому були потрібні батьки, ліжко та іграшки.
 - На жаль, в Україні нема центрів ресоціалізації для дітей, у яких є поведінкові проблеми, - зауважує інспектор управління превентивної діяльності обласної поліції Олена Гнатюк. –Такий досвід є у Польщі. Із дітьми у соціальних закладах працюють спеціалісти. Паралельно вони проводять роботу з батьками. Ми працюємо з такими дітьми профілактично у школах. Також після вчинення ними порушення проводимо зустрічі. Та в нашому випадку діти продовжують перебувати у несприятливому середовищі. Тішить, що сьогодні вони уже не так бояться повідомити про випадки насильства в сім’ї на гарячі лінії.
Кіноклуб Docudays UA MOV!E ON у Тернополі організатори будуть проводити щомісяця. Також планують виїхати із показами фільмів у літні дитячі табори. Оксана БУЧКО Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео