Збідована Тернопільщина далі отримує найменші зарплати в Україні

У Держстаті озвучили середню зарплату українців за квітень.

У квітні цього року середня заробітна плата українців склала 4 тис. 895 грн, що на 0,5% менше, ніж у березні 2016 р. Про це повідомляє Державна служба статистики.

При цьому в березні 2016 р. середня зарплата українців становила 4 тис. 920 грн. Таким чином, за місяць зарплата скоротилася на 25 грн.

Порівняно з квітнем 2015 р. середня зарплата зросла на 22,4%.

Найвища середня заробітна плата традиційно зафіксована у працівників авіаційної галузі – в середньому 20 тис. 803 грн на одного працівника. На другому місці йдуть фінансисти та страхові агенти – 10 тис. 237 грн.

Працівники інформаційної та телекомунікаційної галузей отримали в середньому 9 тис. 499 грн. У транспортників середня зарплата склала 5 тис. 361 грн, у технарів і вчених – 7 тис. 491 грн.

Найнижча оплата праці у працівників пошти та кур'єрів – 2 тис. 716 грн. Середня зарплата в сільському господарстві становить 3 тис. 826 грн.

По регіонах найбільша середня зарплата традиційно в Києві – 8 тис. 228 грн, на другому місці Донецька область – 6 тис. 121 грн. Найнижча середня зарплата у Тернопільській та Чернівецькій областях – 3 тис. 442 грн та 3 тис. 571 грн відповідно, інформує

РБК-Україна.

Нагадаємо, у вересні 2015 року президент України Петро Порошенко затвердив збільшення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.

"Наша команда зробила все можливе, щоб вже з 1 вересня було забезпечено це зростання, нехай і на скромну величину від 13 до 18%", - сказав президент. Він підписав закони, які забезпечують підвищення пенсій, соціальних стандартів та заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Про це повідомила прес-служба Адміністрації Президента.

За словами Глави держави, це перший результат реального впровадження реформ, для здійснення якого влада зробила все можливе.

"Фактично в умовах війни нам вдалося уникнути дефолту, досягти макрофінансової стабільності, стабілізувати банківську систему. Ми змогли, в тому числі і завдяки злагодженій, ефективній роботі, знайти кошти для того, щоб підвищити заробітні платні не з 1 грудня, а з 1 вересня", - наголосив Порошенко.

Він також висловив впевненість у тому, що впровадження реформ сприятиме поліпшенню економічної ситуації.

"Ми дійсно докладаємо максимум зусиль для того, щоб забезпечити і відновити економічне зростання. Я сподіваюся, що це відбудеться вже наступного року і забезпечить збільшення соціальних стандартів у ще ширших масштабах, ніж цей перший крок", - підсумував глава держави.

 

                                                            Петро Овчарик

Вибір читачів за тиждень

Відео