Учні тернопільського вищого училища "мандрували"

Стежками виникнення податкової системи «мандрували» учні Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі.

Оглядаючи експозиції Музею податкової служби, вони мали змогу поринути в історію виникнення податків і становлення податкової системи під час. Спершу гостей ознайомили із роботою Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області, його функціями, завданнями, структурою і сучасними сервісами.

  • Згодом екскурсовод розповіла учням про історичні основи оподаткування, історію формування і стягнення податків протягом значного історичного періоду - від Стародавньої Русі і до наших днів, - кажуть у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. – Дітям показали документи періоду Російської Імперії, Радянського часу і незалежної України.

Відвідувачам музею було цікаво розглядали експонати музею. Вони ставили безліч запитань. А після екскурсії музеєм – ще й відвідали Центр обслуговування платників податків і Галерею робіт учасників конкурсу «Податки очима дітей».

До слова, подібні екскурсії для учнів і студентів навчальних закладів краю є традиційними. Основна мета таких заходів - донести до майбутніх платників податків, що податки – це основа формування бюджету країни, фінансування освіти, науки, культури, медицини, соціальних економічних програм, а працівники фіскальної служби забезпечують контроль за повним та своєчасним надходженням податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото, надане Відділом організації роботи Головного управління ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео