На прем'єру комедії "Смішні гроші" запрошують тернополян (фото)

Постановку кримінальної комедії Рея Куні "Смішні гроші" підготували актори Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т.Шевченка.

Прем'єру вперше покажуть у наступні вихідні – 4 і 5 червня. Згодом її повторять 8, 9, 12 і 26 червня.

  • До нас дуже багато людей звертаються - просять поставити комедію. Мовляв, життя настільки складене, що драму дивитися ще й на сцені не хочеться, - каже режисер-постановник - заслужений діяч мистецтв України В'ячеслав Жила. – Хоча – не одна драма у нашому театрі іде. Ще одну ми готуємо на осінь. Однак у кінці сезону ми хотіли зробити глядачам особливий подарунок.

Що ви зробили б, якби раптом знайшли мільйон? А саме такий «сюрприз» чекав на головного героя п’єси Рея Куні. Через це перед ним врешті постало чимало запитань: що обрати - гроші чи повсякдення, солодке життя чи сім'ю і дружбу. Що оберуть і як розпорядяться таким подарунком долі герої комедії? Про це тернопільські театрали дізнаються уже зовсім скоро.

Постановка цікава ще й тим, що у ній смішні ситуації і каскади обставин змінюються постійно. Це такий собі - суцільний і нескінченний потік витівок, гегів і жартів, кажуть обидва виконавці ролі Генрі Перкінса: Андрій Малінович і Максим Попович.

  • У п’єсі, по суті, немає одного головного героя, адже у Куні – всі однаково важливі, - каже  Андрій Малінович. – Ми вже граємо не першу комедію цього автора, тому добре це розуміємо. Сценки змінюються так швидко! За кілька секунд треба продемонструвати десяток емоцій! Грати комедію насправді – дуже складно.

Зайняті у постановці – два повних склади акторів. Тому під час прогону прем’єри на сцені були по два виконавці в однакових костюмах (див. фото – прим.). Усіх секретів ані режисер, ані актори не розкривають. Кажуть, інакше глядачам не буде цікаво.

До речі, квитки можна придбати у касі театру. Контактний номер телефону - 52-40-66.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео