Агро-новини 1 червня

Новини аграрного сектору

На Тернопільщині посіяли гречку на 93,8% площі

На Тернопільщині завершується посів сої  (87,7 тис. га, 99%) та кукурудзи на зерно (118,8 тис. га, 99,4%).

Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Триває посів гречки (9,1 тис. га, 93,8%) та гірчиці  (0,9 тис. га, 90%).

Затримано підозрюваного у справі з викраденням цукру Аграрного фонду

Затримано державного виконавця, який перевіряється на причетність до зловживань із державним цукром, який належить ДСБУ «Аграрний фонд», пише прес-служба фонду.

Під час проведення 27.05.2016 обшуку у житлі державного виконавця, який перевіряється на причетність до зловживань із державним цукром, виявлено значну кількість вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв, на які відсутні передбачені законом дозволи, у тому числі гранати та запали до них.

«За цим фактом Генеральною прокуратурою України розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Державного виконавця 27.05.2016 затримано за підозрою у вчиненні злочину», — сказано у повідомленні.

Аграрії сплатили у бюджет 1 млрд. грн. ПДВ

У результаті впровадження нової схеми адміністрування спецрежиму ПДВ для аграріїв за січень-березень 2016 р. обсяг надходжень до державного бюджету України склав 1 млрд. грн., повідомив голова департаменту Державної фіскальної служби України з податків для юридичних осіб (ДФС) Олексій Лишенко, пише Legal Business Consulting.

За його словами, за I квартал 2016 р. українськими сільгоспвиробниками задекларовані податкові зобов'язання на 1,7 млрд. грн. Із зазначеної суми 1 млрд. грн. надійшов до державного бюджету, 700 млн. грн. були перераховані на спеціальні рахунки.

«Зменшення обсягу коштів, що перераховуються у ДФС пов'язують зі скороченням поставок сільськогосподарської продукції — компаніям невигідно використовувати «спецрежимників» для мінімізації податкових зобов'язань, оскільки 85% суми ПДВ зараз надходить до бюджету», — зазначив Олексій Лишенко.

Відзначається, що остаточний аналіз фіскальної ефективності нововведень ДФС спільно з експертами планує провести у кінці 2016 р.

Також він констатував поступове скорочення числа звернень аграріїв з питань адміністрування ПДВ. Частково необхідність у роз'яснювальній роботі зникла за рахунок проведення в областях семінарів ДФС із нової моделі оподаткування.

Огляд підготував Орест Сарматський

 

Вибір читачів за тиждень

Відео