На захист від терористів у Тернопільській області передбачили 740 тисяч (фото)

Обласна рада прийняла «Програму антитерористичних заходів у Тернопільській області на 2016 рік». Більшість депутатів підтримала це рішення на сесії облради 31 травня.

Нагадаємо, для реалізації програми антитерористичних заходів в області на 2015 рік передбачали виділення із обласного бюджету 740 тис. грн. Проте фактично торік силовики отримали лише 200 тис. грн. Ці гроші витратили на придбання товарів спеціального призначення, що надало можливість покращити стан матеріально-технічного забезпечення підрозділів боротьби із тероризмом регіонального Управління Служби безпеки України в області.

Інші заходи, передбачені програмою, відповідно, виконати не вдалося – бракнуло коштів. Відтак, правоохоронці знову звернулися по допомогу. Потрібно знову – мінімум 740 тис. грн. Адже метою нової Програми є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері боротьби із тероризмом. Йдеться також про вироблення і здійснення скоординованих заходів територіальних органів міністерств і відомств щодо запобігання терористичним актам на території області чи проти інтересів України.

Цитуємо документ: «Із урахуванням напруженої військово-політичної ситуації в державі, активізації діяльності екстремістських і диверсійних груп поза межами району антитерористичної операції, що супроводжується провокуванням конфліктних ситуацій під час масових заходів, закликами до порушення територіальної цілісності держави та високим ризиком вчинення терористичних актів на об’єктах можливих терористичних посягань, територіальна підсистема протидії тероризму і проявам екстремізму у 2016 році й надалі потребує суттєвого удосконалення на фоні загострення обстановки в Тернопільській області у контексті підвищеного рівня терористичної загрози в Україні в цілому. Це пов’язано із зовнішньою військовою агресією Російської Федерації, напруженим перебігом суспільно-політичних процесів у державі, проведенням широкомасштабної антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей, непопулярними кроками керівництва країни (реформи, зміна законодавства, скорочення соціальних виплат та ін.), які використовуються окремими зацікавленими структурами, в тому числі спецслужбами Російської Федерації для інспірації та радикалізації суспільного невдоволення, що, як наслідок, зумовлює посилення негативних настроїв у населення і на соціальному підґрунті, у тому числі інспірування масових протестних заходів. На цьому тлі слід очікувати активізацію діяльності закордонних державних і неурядових організацій, які спробують формувати механізми впливу на розвиток ситуації в області через свої представництва та засоби масової інформації».

Нагадаємо, на сесії депутати також ухвалили інші рішення. Про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео