Більше 100 школярів з Тернопільщини спробували себе у «PROFILAND» (фото)

У м. Шумськ, що на Тернопільщині, в рамках святкування Дня захисту дітей для школярів відбувся профорієнтаційний квест «PROFILAND», проведений фахівцями служби зайнятості Тернопільщини із залученням працівників районного відділу освіти, Шумської центральної районної бібліотеки, учнів та викладачів ДНЗ “Шумське ПТУ”.

Мета заходу — ознайомлення молоді з попитом та пропозицією робочої сили на ринку праці, змістом різних видів трудової діяльності, актуальними професіями, за якими вони можуть знайти роботу в рідному місті; сприяння професійному самовизначенню.

У програмі заходу: пізнавальні та розважальні ігри, інтерактивні вправи, психологічні тести, тренінги, які проходили відповідно до вікових категорій учасників (від 6 до 17 років) у чотирьох ігрових зонах (станціях), майстер-класи від викладачів та студентів місцевого училища.

Так, на станції «Я пізнаю себе» фахівці служби зайнятості допомагали учням десятих-одинадцятих класів визначити тип темпераменту та основні професійно важливі риси характеру, проводили цікаві психологічні тренінги та дискусії, надавали індивідуальні консультації.

Активно проходили інтерактивні заняття та вправи, спрямовані на самопізнання та визначення майбутньої професійної ролі, на станції «Я і майбутня професія» (вікова категорія 14-15 років - 8-9 класи). У супроводі викладачів та майстрів виробничого навчання школярі відвідали майстер-класи та опанували навички в приготуванні страв української кухні, у виготовленні та оформленні кондитерських виробів. Із захопленням діти вчилися: сервірувати стіл до урочистого заходу, вишукано обслуговувати клієнтів на бенкетах, фуршетах та прийомах. Не менш цікавим для дітей стало знайомство з роботою перукарів-манікюрників.

Діти віком від 10 до 13 років згуртувалися на станції «Поринь у світ професій». Тут під керівництвом фахівця служби зайнятості та психологів районного відділу освіти школярі гралися у профорієнтаційні ігри та конкурси.

Наймолодші школярі на своїй станції «Професійні мрійники» в цікавій рухливій ігровій формі мандрували світом професій; малювали будівельника, медсестру, вчителя, співака та ін.; відгадували загадки. Працівники Шумської центральної бібліотеки провели для юних відвідувачів квесту активізуючі та релаксаційні вправи з використанням елементів з казок, ознайомили з книжковою виставкою.

Діти швидко орієнтувалися в секторах, знаходили відповіді на поставлені завдання. Проте важливо було не тільки знайти відповідь, але й змістовно висвітлити її. Це вдалося всім учасникам квесту. Під час квесту гравці навчилися як працювати в команді, так і самостійно приймати обдумані, раціональні та швидкі рішення.

Усі учасники «PROFILANDу» отримали призи та сувеніри від служби зайнятості.

Загалом у профорієнтаційному заході взяли участь більше 100 школярів.

Вибір читачів за тиждень

Відео