Дітям-сиротам із Тернопілля підготували сюрприз (фото, відео)

Перший в Тернополі дитячий фестиваль риболовлі провели у Міжнародний день захисту дітей.

Організували захід для того аби популяризували риболовний спорт. До масової рибалки залучили і дітей сиріт.

  • Цей захід проводиться вперше в Тернополі і області, виникла ідея популяризувати цей вид спорту, - розповідає виконуючий обов’язки начальника управління охорони використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства в області, Володимир Максимів.

До фестивалю долучились 2 сиротинці, один із обласного центру, інший – із Тернопільського району. Цим діткам подарували вудочки і навчити їх основам рибальства. Окрім того, участь у заході брала і звичайна молодь віком до 18 років. Так, одним із них виявився бронзовий призер України з шахматного спорту, 9-річний Петро Запорожець.

  • Мені 9 років, а рибальством я займаюсь із шести. Минулого тижня ми з татом поїхали на рибалку і я зловив півтора кілограмового сома, - хвалиться Петро.

Захід тривав близько двох годин. За цей час майстри із риболовного спорту навчили дітей основ рибальства і яка різниця між вудками і спінінгами.

  • Зараз йдуть канікули, дітей треба зацікавити, тим більше це все-таки спорт, ми тут для того щоб чогось навчити цих діток - каже виконуючий обов’язки головного секретаря федерації риболовного спорту області Віталій Рюмін.

Володимир Максимів додав, що це був не просто фестиваль, а конкурс. Діти ловили рибу, потім її важили. Відповідно до ваги вилову і визначили переможців.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео