Майже 4 тисячі учасників АТО подали заяви на отримання землі

На Тернопільщині 3808 учасників антитерористичної операції подали заяви на отримання землі

- Ініціатива щодо забезпечення учасників АТО та родин загиблих воїнів земельними ділянками триває з липня 2014 року. З цього часу на Тернопільщині прийнято 3207 рішень, у тому числі Головним  управлінням Держгеокадастру в області  – 1 943. Найбільше рішень про передачу земельних ділянок із земель сільськогосподарського призначення державної власності прийнято на території Тернопільського району. Органи місцевого самоврядування прийняли 147 рішень на  1264 ділянки, - зазначає керівник землевпорядної служби Тернопільщини Павло Боднар. Інформація про площі зарезервовані для учасників АТО та родин загиблих воїнів знаходиться у вільному доступі на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області.

Тернопільські учасники АТО та родини загиблих воїнів отримали у власність 1572 земельні ділянки загальною площею 326,6 га, в тому числі Головним управлінням Держгеокадастру в області – 812 площею 265 гектарів. Найбільше ділянок із земель сільськогосподарського призначення державної власності надали на території Тернопільського, Гусятинського та Теребовлянського районів. 

Землевпорядники Тернопільщини спільно із органами місцевого самоврядування працюють над оновленням та наповненням Альбому атласу зарезервованих земель. Нині площа цих становить майже 4 тисячі гектарів на понад 450 масивах.

Вибір читачів за тиждень

Відео