Тернопільський гирьовик завоював звання чемпіона Європи

Днями до Тернополя повернувся з перемогою у Чемпіонаті Європи з гирьового спорту (м. Порто, Португалія) наш земляк, студент факультету фізвиховання ТНПУ, майстер спорту України Роман Порохняк.

У м. Порто (Португалія) відбувся чемпіонат Європи з гирьового спорту, участь у якому взяли спортсмени з 15 країн Європи. Перше місце і, відповідно, звання чемпіона Європи здобув на турнірі тернополянин, майстер спорту України Роман Порохняк. Хлопець виконував найскладнішу вправу у своїй дисципліні - «поштовх довгим циклом» і зумів виконати 40 поштовхів 32-кілограмовою гирею за 10 хвилин.

В цей же час в Порто проходив і чемпіонат Європи з гирьового спорту серед ветеранів. У віковому дивізіоні 55-59 років у вправі «довгий цикл» переміг відомий тернопільський гирьовик та тренер Петро Багрій. Спортсмену вдалось підняти 24-кілограмові гирі 101 раз.

Нагадаємо, уродженець с. Шили, що на Збаражчині, Роман Порохняк за підсумками спортивних досягнень минулого року визнаний одним з десяти найкращих спортсменів Тернопільського обласного фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Його тренують вищезгаданий Петро Багрій та Сергій Корнієнко.

Вибір читачів за тиждень

Відео