Лановецька майстриня Тетяна Керея вчила безробітних виготовляти ляльки-мотанки та квіти з картону

На засідання жіночого клубу «Жіноча справа», що діє при Лановецькому районному центрі зайнятості, завітала майстриня Тетяна Керея.

«Після закінчення інституту, маючи педагогічну освіту, я влаштувалася у районний будинок дитячої та юнацької творчості, - сказала вона. - Почала вчитися бісероплетінню та ручному ткацтву. За творчі роботи мала нагороди, брала участь у різних мистецьких конкурсах. Отак і пропрацювала до пенсії».

Вийшовши на заслужений відпочинок, Тетяна Керея зрозуміла, що не зможе сидіти склавши руки. Почала переглядати різноманітні сайти, на яких ознайомилася, як виготовляти декоративні вироби та ляльки-мотанки. Спробувала зробити їх сама – вийшло.

Присутні на заході з цікавістю та захопленням розглядали вироби майстрині, розпитувалися про техніку виконання робіт. Тетяна Керея провела майстер-клас: показала, як робити топіарій з серветок, виготовляти ляльки-мотанки, квіти з капрону та гофропаперу, як плести вироби з бісеру.

«Для людини важливо знайти не просто роботу і заробіток, - зауважила майстриня, - головне - знайти себе. Потрібно навчитися бути щасливими у тих умовах, що маємо, потрібно цінувати кожну мить прожитого дня».

Вибір читачів за тиждень

Відео