Тернополянам не рекомендують відпочивати на міському пляжі

Орендар міського пляжу досі не виготовив санітарного паспорту, яким повинен гарантувати безпеку для здоров’я відвідувачів.

Як розповів Галасу завідувач міським відділом державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Анатолій Поліщук, у міській раді санітарний паспорт можуть надати підприємцю, якщо він проведе рекультивацію піску на пляжі, дезінфекцію урн для сміття і туалетів, убезпечить усю територію пляжу від кліщів, зробить інші комплексні дії, які покращать перебування відвідувачів на міському пляжі, який у народі називають «дальнім».

«Поки що до нас підприємець не звернувся, тому ми не знаємо, які роботи він уже зробив на пляжі, а які ще ні. Але ми постійно перевіряємо воду Тернопільського ставу у 8 точках, і сьогодні, в межах пляжу, вода акваторію ставу відповідає усім нормативним значенням, по санітарно-гігієнічних і мікробіологічних показниках. А в інших точках норми дещо перевищені», – зазначив Анатолій Поліщук.

Вплинути на підготовку міського пляжу Тернополя у Держсанепідслужбі чи у міській раді не можуть, адже коли розпочати сезон і заохочувати відвідувачів до пляжного відпочинку – це особиста справа орендаря. Однак перевіряти санітарний стан міського пляжу, перед видачою санітарного паспорту, працівники лабораторного центру Держсанепідслужби таки будуть.

Вибір читачів за тиждень

Відео