У Ланівцях стурбовані, що не можуть слухати ефірне радіо

    Йдеться передусім про Перший національний і обласний канали. Занепокоєння з цього приводу висловив депутат міської ради Петро Стецюк та ініціював на черговій сесії міської ради відповідне звернення групи своїх колег. 

«По радіоприймачеві можна почути передачі з різних країн, в тому числі й з Росії, але тільки не національне радіо з Києва, не говорячи вже про недолугу програму «Промінь», котра невідомо, на яку публіку працює. Якщо держава не контролює свій інформаційний простір, то цим вдало користається хтось інший», - говориться в зверненні.

- Не знаю як на території всього району, але у самих Ланівцях, особливо в їх низовинній південно-західній частині, що лежить за ставом, завжди був доволі слабкий сигнал вищезгаданих станцій. А тепер, приблизно з квітня, він «пропав» взагалі. Дротове радіо в будинках ланівчан вже рідкість, тому залишається ефірне. Але щоб послухати те, що мене цікавить, мені, в прямому сенсі, залишається вилазити або на дах, або на високе дерево, напівжартома – напівсерйозно говорить ініціатор заяви.   

   Депутати звертаються передусім до обласних чиновників, які повинні ці проблеми контролювати, але сподіваються, що їх голос почують і вище: передусім в Національній раді з питань телебачення й радіомовлення.

«Чому це питання не ставлять перед структурами, які мають забезпечувати державну інформаційну політику на території України….Тож вимагаємо вжити невідкладних заходів щодо відновлення трансляції радіосигналів ефірного радіо Першого національного і обласного каналів радіо та покращення якості цифрового телебачення Т2 в Ланівцях»,- завершують своє звернення місцеві народні обранці.

Григорій БАСЮК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео