За медалі не забувають

Два підряд всеукраїнські старти легкоатлетів у Кіровограді знову порадували тернопільських прихильників «королеви». Спочатку дорослі наші земляки відзначилися під час розіграшу Кубка України, а далі на командному чемпіонаті України серед юнаків 1999 року народження і молодших відзначилися лідери цієї вікової групи.

Кубкові перегони дорослих стали більш врожайними. Переможницею забігу на 3000 метрів з перешкодами стала Наталія Стребкова. Срібні відзнаки дісталися дискоболу Іванові Панасюку, який, здається, повертається на звичний для себе рівень, пославши снаряд у кращій спробі на 60 метрів 35 сантиметрів, і стрибуну потрійним Дмитрові Чорноті. А «бронзи» у стипль-чезі удостоївся ще й Іван Стребков. Згадаю також і про сьоме місце стрибуна у висоту Віталія Ворка та восьме в бігу на 800 метрів підопічної Ольги Стефанишин Оксани Більчак. Юніорка за віком, узявши до уваги показаний час, стрімко прогресує, пише vilne.

P1300073

Натомість юнацькі змагання розпочалися із досягнення талановитого підопічного Василя Гудзя і Богдана Дуди, уродженця Шумщини Василя Макуха. Вже в попередньому забігу на 100 метрів зупинив хронометр на позначці 11,03 секунди, тим самим виконавши кваліфікаційний норматив на цьогорічний юнацький чемпіонат Європи, який усередині липня відбудеться в столиці Грузії Тбілісі. У фіналі, щоправда, поступився своєму принциповому конкурентові Олександрові Савченку із Черкащини. Але така прикрість, на думку відповідального секретаря Федерації легкої атлетики Тернопільської області Леоніда Дахновського, суті справи не змінює. Кандидатові в майстри спорту Василеві Макуху залишилося лише виступити не гірше на чемпіонаті України, і путівка на перші в житті міжнародні старти гарантована.

Другу ж медаль до скарбнички збірної краю поклав Назар Савків. Підопічний тренера Тернопільської ОДЮСШ «Колос» Віри Зозулі фінішував третім  у спортивній ходьбі на 10000 метрів. Серед наших молодих і талановитих атлетів варто також відзначити Владислава Кравчука (п’ятий, уперше в житті пробігши стипль-чез на 2000 метрів), Назарія Шилівського (п’ятий у спортивній ходьбі), списометальників тренера Тернопільської ОДЮСШ Галини Шмуляєвої Вікторію Бачинську (сьома) та Івана Павлика (одинадцятий), ще одного спринтера, підопічного заслуженого тренера України Михайла Васірука Олександра Підліпчука (одинадцятий). Непогано виступили і в комбінованій естафеті, де Василь Макух, Олександр Підліпчук, Андрій Мархевка і Владислав Кравчук фінішували сьомими.

На фото: вгорі — віце-чемпіон України серед юнаків в бігу на 100 метрів Василь МАКУХ; володар срібної медалі розіграшу кубка України, дискобол Іван ПАНСЮК.

Вибір читачів за тиждень

Відео