Тернополянам демонструють дискримінацію в карикатурах (фото, відео)

DSCN1851

Проблеми дискримінації за місцем проживання, гендерною ідентичністю, віком, станом здоров’я, фінансовою забезпеченістю показали митці Всеукраїнського конкурсу карикатур на тему прав людини. Виставку цих робіт привезли в тернопільську  обласну бібліотеку для дітей 6 червня.

DSCN1864
DSCN1864

DSCN1865
DSCN1865

- Завдяки таким ілюстраціям бачимо реалії життя, - говорить партнер виставки керівник ГО Інформаційно-правовий центр «Права людини» Олександра Гриньків. – Це проблема виборців зони АТО, відмежування інвалідів, нетолерантність щодо дітей із малозабезпечених сімей у навчальних закладах. Окремо варто відзначити ставлення працедавців щодо підбору кадрів. Людям пенсійного віку, які можуть і хочуть працювати, потрібно надати таку можливість. Чому старші люди почувають себе непотрібними і закритими у чотирьох стінах? Також упередження щодо жінок на роботі потрібно викорінити. Можливий майбутній декрет не має зупиняти у питаннях працевлаштування.

DSCN1857
DSCN1857

DSCN1867
DSCN1867

Малювали карикатури люди різного віку з різних міст України. Серед учасників було багато школярів. Організували виставку Асоціація карикатуристів та Інформаційна кампанія проти дискримінації за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Першу премію отримав карикатурист з Донеччини, який зобразив виборця із зони АТО. Другу премію віддали за карикатуру жінки, пригніченої стереотипами про зовнішність. Третю отримав автор зображення людей на ринку праці. Як зазначають організатори, у деяких роботах можна впізнати стереотипи самих авторів.

DSCN1873
DSCN1873

DSCN1872
DSCN1872

Виставку можна переглянути впродовж тижня (з 06.06. до 19.06.2016 року) за адресою: вул. Коперніка, 17  у м. Тернополі. [embed]https://youtu.be/sh6xrXuiZ_w[/embed] Оксана БУЧКО Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео