Агро-новини 9 червня

май14
Новини аграрного сектору Стартувала міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2016» У Києві відбулося відкриття найбільшої у Східній Європі XXVIII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2016». Відкривали захід прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий. «В Україні потрібно підтримувати дрібних товаровиробників. Ми маємо збільшити випуск продукції з доданою вартістю, тому що це надасть нові робочі місця та розвиватиме аграрний сектор. А це основний напрямок роботи нового уряду», – сказав Володимир Гройсман.

09062
09062

У виставці беруть участь представники різних компаній з виробництва сільгосптехніки («Астра», «Цеппелін Україна», «Амако», Case, Klaas, New Holland тощо), а також представлена продукція тваринництва та рослинництва з багатьох областей України. В Африці бджоли навчилися розмножуватися без трутнів Вчені виявили, що ізольована популяція південноафриканських бджіл навчилася розмножуватися без участі самців. Як правило, комахи розмножуються статевим шляхом. Бджолина матка виробляє потомство, відкладаючи яйця, запліднені спермою самців-трутнів. Тим часом популяція, яка живе на півдні Африки, знайшла спосіб обходитися без трутнів. Як з'ясувалося, ці бджоли відкладали яйця, «годуючи» їх потім власною ДНК, в результаті чого на світ з'являлося потомство - нові робочі бджоли. Правда, поведінка цих бджіл була незвичайною. Їхній спосіб життя складався із захоплення чужих гнізд, де вони потім успішно розмножувалися природним способом - так званий соціальний паразитизм. Пояснити таку поведінку вчені поки не можуть, проте впевнені, що в цьому допоможе подальше вивчення бджолиного гена.

09061
09061

Поки ж дослідники виявили в геномі бджіл ряд відмінностей від побратимів, які назвали «ненормальними». «Чому ця популяція медоносних бджіл в ПАР розвинула розмноження безстатевим шляхом, до цих пір є загадкою. Але розуміння генів наблизить нас до розуміння бджолиної поведінки. Розуміння ж того, чому організми іноді розмножуються безстатевим способом, може допомогти нам зрозуміти еволюційну перевагу статевого способу, який є головною загадкою для біологів-еволюціоністів», - пояснив науковець Метью Вебстер. Швеція виділить 2,5 млн євро на розвиток фермерства на півдні України Про це говорили на заході, присвяченому початку виконання проекту Міжнародного торгового центру ООН (Женева) щодо сприяння виходу українських малих і середніх підприємств плодоовочевого сектора на світовий і внутрішній ринки, пише «Мой Город».

09063
09063

«У Хeрcонщини величезний потeнціал. Я вважаю, саме наш проeкт можe рeалізувати цей потeнціал. Він допоможe представникам малого і cрeднього бізнесу південного рeгіону доcягнути європeйcкого ринку», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Поcол Королівcтва Швeціі в Україні Андрeаc фон Бeкeрат. Чотирирічний проект розрахований на Херсонську, Миколаївську і Одеську області. На реалізацію проекту Швеція виділить близько 2,5 мільйонів євро. У рамках місії ЄС буде входити не тільки фінансування проекту з розвитку середнього і малого бізнесу України, а й інформаційна підтримка сільгоспвиробників в питаннях агропромислового комплексу. Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео