Тернопільську молодь запрошують на екскурсію у рідне село Євгена Коновальця

ek2

Поїздку у село Зашків, Львівської області - на батьківщину провідного борця за незалежність України Євгена Коновальця, організовує відділ сім’ї та молоді Тернопільської ОДА. Дізнатися більше про життєвий шлях видатного полковника можна буде під час екскурсії в історико-меморіальний музей.

Коновалець Євген (14.06.1891 – 23.05.1938) - визначний український військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927).

Євген Коновалець розумів, що в боротьбі за державну самостійність і за укріплення держави найголовнішою й фізичною силою є добре зорганізована, глибоко патріотична й добре вишколена армія. І робив усе для того, аби цього досягти. Історики упевнені, що саме він став найвидатнішим командиром тодішніх збройних сил в Українській Державі.

Червона Москва після знищення Симона Петлюри бачила в особі Коновальця свого головного противника. Висланий більшовиками терорист Павло Судоплатов підсунув полковникові пекельну машину, від вибуху якої 23 травня 1938 року в Роттердамі обірвалося життя борця за Україну. Сталося це через 12 років після вбивства Симона Петлюри. «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю» – ці слова полковника Коновальця і сьогодні є дороговказом для молодого покоління українців.

Виїзд: 18 червня, о 10:00 год. Місце зібрання: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 6 (біля філії Нацбанку).

Зголошуватися на поїздку: тел. 52-31-84 Заявки приймаються до 12:00 год. 10 червня.

Вибір читачів за тиждень

Відео