Тернополян запрошують до участі у найбільшому клінтек конкурсі Європи, ClimateLaunchpad, який вперше приходить в Україну

ClimateLaunchpad - No Background
“Бура” енергетика поступово вмирає, і їй на зміну приходять чисті технології. Ринок чистих технологій в 2014 році складав $601 млрд, до 2020 зросте вдвічі, а зелена енергетика минулого року отримала $328,9 мільярдів інвестицій. Чи заробляють на цьому українці? Щоб відкрити дорогу українським “зеленим” стартапам, Greencubator приводить в Україну найбільший європейський клінтек-конкурс ClimateLaunchpad від Climate-KIC. Мета конкурсу - прокласти швидкий  шлях від бізнес-ідей в сфері  чистих технологій до динамічних компаній, які творять низьковуглецеве майбутнє. ClimateLaunchpad шукає клінтек таланти з усієї Європи і допомагає перетворювати зелені ідеї в глобальні бізнеси. Цьогоріч конкурс відбудеться у 30 країнах, і вперше - в Україні! ClimateLaunchpad проводиться з 2014 року, на конкурс в 2015 році було подано 738 ідей, і 80 з них вийшли у європейський фінал. Серед переможців попередніх років - команда Desert Control, яка  перетворює пустелю на родючу землю за допомогою спеціально розробленого субстрату глини, команда Solabolic з новим поколінням сонячних концентраторів, які дозволяють на 35% зменшити витрати сонячних електростанцій, або команда Crowbar Protein, яка розробила протеїновий батончик з цвіркунів (фітнес-гіки від них в захваті)! Повний перелік фіналістів - http://climatelaunchpad.org/finalists/

ClimateLaunchpad в Україні охоплює:

  • ClimateLaunchpad Bootcamp в Києві 14-15 липня - під керівництвом Франса Наути (http://www.nauta.org/en/index.php/about/cv/) - заступника директора з підприємництва Climate-KIC, ініціатора та менеджера Climate-KIC Accelerator.
  • 6 тренінгових сесій на теми розвитку бізнесу, розробки бізнес-моделі, виходу на цільові ринки.
  • Національний фінал 9 вересня в Києві - представлення бізнес-ідей перед журі.
  • Участь у європейському фіналі у Таллінні - 7-8 жовтня для трьох топ-команд з України.
  • Доступ до програми акселерації Climate-KIC Accelerator для топ-10 команд з Європи
  • Грошові призи 10 000, 5000, 2500 євро для топ-3 команд з усієї Європи
Хто може брати участь? Будь-хто, хто має цікаву ідею в сфері чистих технологій та хоче стати підприємцем! Ви можете бути стартапом, малим або середнім бізнесом, дослідником, студентом, громадською організацією, консультантом, інженером, комбінацією всього вище переліченого або кимось абсолютно іншим. Не хвилюйтеся, якщо у Вас ще немає готового бізнес-плану. Ми допоможемо Вам підсилити Ваш план, або навчимо, як його створювати. Зверніть увагу, що Вашу заявку буде розглянути тільки у разі, якщо:
  • Ви ще не почали свій бізнес, або Ваша компанія була зареєстрована менше року тому
  • Ви залучили не більше € 200,000 загальних інвестицій
  • Ви ще не почали комерційний продаж свого продукту, рішення або прототипу
Подавайте свої заявки до 27 червня! http://climatelaunchpad.org/application-form/ Важливо: Bootcamp, презентації та основна кількість освітніх матеріалів буде англійською мовою. Залишилися питання? Пишіть Ксенії Чоні на kseniya@greencubator.info або контакт у Тернополі Андрій Мартишко, тел. 096 161 82 23 / 050 925 65 64, email a.martyshko@gmail.com Ми залучаємо партнерів - якщо хочете стати спонсором та підтримати ClimateLaunchpad - пишіть Роману Зінченку на roman@greenucbator.info Про Greencubator Українська мережа енергетичних інновацій Greencubator www.greencubator.info - громадська організація, створена в 2009 році для просування енергетичної культури, енергоефективності та сталого розвитку. Greencubator реалізує освітні, соціальні та медіа-проекти для розвитку енергетичного підприємництва, розкриття можливостей енергоефективності та відновлюваної енергетики. Серед проектів ГО Greencubator - цикл відеопортретів #EnergyHeroes, документальний фільм про можливості Чорнобильмької зони “Тут є життя”, енергетичні хакатони TeslaCamp, SmartEnergy Hackathon, SunnyDay, Hack4Energy, «зелені номери» українських ділових видань, SmartEnergy Forum, енергетичні табори «EnergyCamp»,  цикл конференцій «Енергоефективні університети».

Вибір читачів за тиждень

Відео