В Зарваниці очікують 1 млн. прочан

10514178_775292525842884_4794178921358536353_o

1 млн. прочан очікують у Марійському духовному центрі у с. Зарваниця на Теребовлянщині під час Загальнонаціональної прощі. Відбудеться вона 16-17 липня. Цьогоріч проща приурочена Року Божого Милосердя та молитві за мир в Україні.

Про це повідомив під час оргкомітету голова обласної державної адміністрації Степан Барна. «Щороку тисячі паломників відвідують Марійський духовний центр у Зарваниці, – зазначив очільник краю. - Але найчисельнішою є Всеукраїнська проща. Цього року вона Загальнонаціональна. Тому ми повинні докласти всіх зусиль, аби проща відбулася на належному рівні. Насамперед – це порядок та безпека прочан. Ми маємо створити сприятливі умови для всіх паломників, щоб кожен, хто завітає у Зарваницю, відчув особливу ауру цього святого місця і, збагачений Божою благодаттю, повернувся додому».

Загалом, за словами Степана Барни, за підрахунками, з травня по жовтень у Зарваниці очікують близько 2 млн. прочан.

«15 липня о 8:30 від Архикатедрального собору у м. Тернопіль вирушить  колона паломників – близько 2 тис. людей, - зазначив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). - У суботу, 16 липня, Блаженніший Святослав зустрінеться з молоддю.  Традиційно буде похід зі свічками до чудотворного місця».

Учасники прощі молитимуться Панахиду за героїв Небесної Сотні, всіх воїнів та невинно вбитих, які віддали своє життя за Україну.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео