Тернопільські митники конфіскували товарів на 60 тисяч гривень

Митниця
У справах про митні правопорушення на Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС) до винних осіб застосували майже 7 млн. грн. штрафів.

Митниця
Митниця

Адже за п’ять місяців цього року митники склали 68 адміністративних протоколів про порушення митних правил на загальну суму більш як 18 млн. грн. і вилучили предмети правопорушення попередньою вартістю 378,2 тис. грн. 27 справ уже передали до суду Зокрема, лише у травні було 4 протоколи про порушення митних правил на загальну суму понад 642 тис. грн.
  • Протягом січня-травня 2016 року на митниці розглянули 37 справ про митні правопорушення і притягнули до відповідальності винних осіб із застосуванням штрафів на загальну суму 6,8 млн. грн, - кажуть у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.
У звітному періоді, за постановами митниці, до бюджету перерахували 97,6 тис. грн. від сплати штрафів у справах про порушення митних правил. Більше того, 27 справ на суму 17 млн. 393,1 тис. грн передали до суду.
  • У судах винесли постанови про накладення адміністративного стягнення, у тому числі із застосуванням конфіскації товарів на суму 59,9 тис. грн, - додають податківці.
Повідомляли неправдиві відомості про відправника Також із Тернопільської митниці ДФС до митних органів іноземних держав направили сім запитів щодо перевірки законності зовнішньоекономічних операцій, які здійснювали суб’єкти ЗЕД у зоні діяльності митниці. Окрім того, отримали 16 відповідей на запити попередніх періодів. За результатами їх опрацювання, склали 50 протоколів про порушення митних правил на суму 17 млн. 740,8 тис. грн.
  • Правопорушення стосувалися переміщення через митний кордон України товару із приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу ДФС, як підстави для переміщення товару документів, що містять неправдиві відомості про відправника, одержувача та вартості товару, а також вчинення дій, направлених на неправомірне зменшення розміру митних платежів, - уточнюють митники.
Водночас у травні 2016 року за матеріалами, отриманими від митних органів іноземних держав, склали два протоколи про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України на суму 642,1 тис. грн. Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ Фото із відкритих джерел    

Вибір читачів за тиждень

Відео