Місцеві бюджети жителі Тернопілля наповнюють податками зі своїх доходів

надходження
Понад 1,2 мільярда гривень уже спрямували до бюджету України платники Тернопільщини.

надходження
надходження

Якщо бути абсолютно точним, до зведеного бюджету упродовж січня-травня загалом перерахували 1 млрд. 236 млн. гривень, що на 112,6 млн. грн, або 10% більше, ніж за відповідний період минулого року. Додатково найшло аж 201,5 млн грн, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.
  • Прогнозні показники надходжень до державного бюджету від початку року забезпечили на 114,9%, надійшло 505,6 млн. грн, - каже очільник фіскального відомства Тернопільщини Ігор Комендат. - Зокрема, до державної скарбниці жителі краю сплатили майже 201 млн грн податку на додану вартість (ПДВ), 78,4 млн. грн. податку на прибуток і 9,8 млн. грн. акцизного податку.
Місцеві бюджети за 5 місяців цього року, за словами Ігоря Комендата, отримали 730,5 млн. гривень (122,9%). І приріст надходжень до відповідного періоду минулого року склав 235,4 млн. грн, або 47,5%.
  • Найбільша питома вага у доходах місцевих бюджетів припадає на податок із доходів фізичних осіб, загалом його надійшло 411,4 млн. грн, - продовжує фахівець. - Надходження акцизного податку із роздрібного продажу підакцизних товарів склали 90,7 млн грн. А суб’єкти малого підприємництва сплатили понад 70 млн. грн. єдиного податку.
Надходження єдиного соціального внеску від початку року склали 636,6 млн грн, що на 29,3 млн грн більше, ніж очікувалося.
  • Ми дякуємо платникам за сумлінне виконання свого конституційного обов’язку, за добровільні і своєчасні розрахунки із бюджетом, - запевняє Ігор Комендат. - Адже згодом бюджетні надходження спрямують на забезпечення соціальних виплат і вирішення потреб територіальних громад.
Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео