Діти учасників АТО з Тернопільщини відпочиватимуть у Хорватії і Польщі

a0125ed65a44251

З 18 по 30 червня 45 дітей учасників АТО з Тернопільщини відвідають Хорватію. У супроводі їдуть досвідченні педагоги, лікарі, вчитель фізкультури. Поїздка планується у місто Загреб, столицю Республіки Хорватія. Триватиме вона 12 днів. «В обласному Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сформований Реєстр дітей учасників Антитерористичної операції на Сході з наявними закордонними паспортами. Нині, в даній базі ми маємо 510 дітей уже. 180  з них побувало за кордоном в минулому році, це було 6 поїздок в країни Європи», - розповіла заступник директора обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Четвертак журналістам телеканалу «ІНТБ».

Поїздки є безкоштовними. Інколи вирішувати фінансові проблеми, зазначає Тетяна Четвертак, допомагають місцеві підприємці. Витрати ж закордоном беруть на себе іноземні партнери. Цьогоріч вже запланували дві поїздки. Крім Хорватії, з 5 по 19 липня планується поїдка у Варшаву (Польща).

Охочих відправити дітей на відпочинок у Європу просять звертатися в Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання. Або у Тернопільський обласний центр за номером телефону: 22-03-95.

Нагадуємо, відпочинок для дітей, чиї батьки воюють на Сході, обласна влада організовує вже другий рік поспіль. В Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пояснюють: метою такого проекту є підтримка родин наших захисників.

Вибір читачів за тиждень

Відео