Агро-новини 15 червня

май03

Новини аграрного сектору

Свинарство спроможне відродитися за три роки — експерт

Свинарство — прибуткова галузь, заявив в ексклюзивному інтерв'ю Кurkul.com директор Інституту свинарства і АПВ НААН України Василь Волощук.

За його словами, за сприятливих умов воно спроможне відродитися і за 3-4 роки запросто вийти на 20-30 млн свиней.

15061
15061

«Тобто забезпечити населення України свининою повністю: на одну людину — одну свиню. Земля наша витримає, екологія також, кормова база дозволяє це зробити», — сказав він.

Також додав, що, наприклад, у Данії кількість поголів’я свиней приблизно рівняється чисельності населення. Резерви у сільському господарстві великі.

«Свинарство в умовах України і при наших людських ресурсах могло б процвітати. Але чогось не вистачає», — підсумував експерт.

Мінсільгосп США знову підвищив прогноз урожаю ячменю в Україні

У новому звіті Міністерство сільського господарства Сполучених Штатів Америки підвищило свої оцінки по виробництву і експорту українського ячменю у 2016/17 сезоні, повідомляє «УкрАгроКонсалт».

15062
15062

Так, у червневому звіті виробництво ячменю в Україні склало 8,65 млн т (+850 тис. т до попередньої оцінки), а експорт — 4 млн т (+800 тис. т).

На поточний сезон була переглянута лише оцінка експорту пшениці з України. Експорт пшениці був підвищений на 300 тис. т — до 15,8 млн т у 2015/16 МР. У поточному сезоні Україна експортує близько 16,2-16,3 млн т пшениці.

Підраховано, скільки урожаю пшениці аграрії втратять через засуху

Засуха вб'є п'яту частину врожаю пшениці, повідомляє Znaj.ua, посилаючись на Business Recorder.

Цього року врожай українського зерна, за прогнозами, впаде на 5% у порівнянні з минулим роком. Більше за все постраждає пшениця — її може бути на 20% менше, ніж торік.

15063
15063

Основою причиною занепаду українського врожаю є засуха. Через відсутність дощів на більшій половині території фермери вимушено не засівали поля взимку та восени. Крім того, спекотна та суха погода спостерігатиметься і цього літа.

У 2015 р. площа посіву пшениці складала 6,8 млн га, а цього року лише 6 млн. Аналітики прогнозують, що фермери недоотримають пшениці на рівні 19-20%.

Однак динаміка зросту спостерігається з іншими культурами. Цього року збільшилась посівна площа кукурудзи та соняшника. Урожай кукурудзи має збільшитись на 12,4%, до 26,2 млн т.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео