Вчителька із Тернопілля побила школяра

DSC04377
У селі Золотники Теребовлянського району вчителька побила школяра. Коли його батьки подали до суду, вона подала паралельний позов про приниження честі і гідності. У селі Золотники Теребовлянського району вчителька через непослух двох хлопчиків-першокласників, стукнула їх головами один до одного. В результаті цього, один із школярів отримав закриту черепно-мозкову травму.

46785fdb-626d-4b55-9414-b978c4bff23f
46785fdb-626d-4b55-9414-b978c4bff23f

  • Проте вчителька почала заперечувати факти побиття, - розповідає дідусь постраждалого, Василь Цимбала, - ми звернулись у тоді ще міліцію і написали заяву по факту побиття.
Слідча, якій доручили розслідування  тричі відмовляла у порушенні кримінальної справи. Всі  її постанови були скасовані обласним і генеральним прокурором. Після передачі матеріалів кримінальної справи іншому слідчому, дане кримінальне провадження із приводу нанесення тілесних ушкоджень хлопчикові спрямували до суду.
  • На основі цього я і клопотав, щоби справу не направляли у Теребовлянський відділ поліції, однак начальник УМВС мене переконав, що все буде чесно і справедливо. Від часу мого звернення пройшло майже два роки і ця ж сама слідча вже двічі відмовляла у порушенні даної кримінальної справи, - скаржиться пан Василь, - хоча простий поліцейський цю справу розслідував би буквально за дві-три години,максимум за добу,а вона крутить і тягне вже майже два роки.
Ці  постанови також вже двічі були скасовані генеральною прокуратурою і судом.  Після останньої  пройшло вже більше півроку і жодного клопотання по цьому кримінальному провадженню не розслідували.
  • Вчителька стверджує, що дитини не била, а тільки погладила. І у неї, після нашої заяви, стався гіпертонічний  криз  із  важким  перебігом, - каже Василь Цимбала.
Окрім того, ця ж вчителька подала  цивільний позов до суду на батьків постраждалого школяра про відшкодування  їй  моральної  компенсації у сумі  20 тисяч  гривень. Опісля,  провели  більше  десяти  слухань, і жінці  відмовили  у задоволенні позову. Але в ході розслідування дідусь постраждалого виявив, що вчителька насправді у лікарні не лежала, але виписку із історії хвороби стаціонарного хворого вона до суду представила. А це вже кримінальний злочин.

16312c61-103b-4ce2-8cbb-ef8522f862aa
16312c61-103b-4ce2-8cbb-ef8522f862aa

Вона вступила із лікарями  у  злочинну  змову . І вони переписали лікарняні , тим самим  замітаючи  сліди  злочину, - додає пан Василь Справу по побиттю школяра ще досі не закрили, вона вже два роки знаходиться на досудовому розслідуванні. Чому ніхто не хоче покарати вчительку, яка здійснила насильство. Проте найцікавіше те, що вона і досі працює у школі. Тож чи можуть батьки бути впевнені, що їх дитина не стане наступною? Тож дідусь постраждалого звернувся до активістів ГО «Ідея нації» із проханням допомогти. І тепер вони спільними зусиллями відстоюватимуть правду.
- Допоки у правоохоронних органах працюватимуть такі люди, ми не можемо бути впевнені у безпеці власних дітей, - коментує ситуацію активіст Олексій Станько.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео