Тернопільські депутати переймалися проблемами громади (фото)

222222222222222222

У приміщенні школи №30, що у мікрорайоні «Пронятин» на вул. Калиновій, 46, вже у вересні цього року відкриють групи дитячого садочку №32. Дозвіл на це дали депутати, які зібралися на дев’яту сесію сьогодні, 16 червня. Причому пояснили цей крок тим, що дослухалися до прохань місцевої громади. Загалом до 18.40 вони встигли розглянути близько 250 питань, причому до деяких поверталися двічі. До речі, перш ніж взятися до роботи, обранці тернополян вшанували хвилиною мовчання загиблих у Затоці на Одещині. Окрім того, зробили тривалу перерву у роботі, аби всі охочі могли потрапити на похорон тернополян, які втопилися у Чорному морі. До 23 серпня кіоск з Коновальця мають забрати І на початку сесії, і в кінці міські депутати погодилися вислухали всіх, охочих виступити. Хтось звертався із особистою проблемою, наприклад, про призначення пенсії, хтось мав колективну скаргу. Зокрема, зі своєю проблемою на сесію прийшли мешканці багатоквартирних будинків з вулиці Коновальця,12 і Чубинського, 1.

f309efde-5f10-45a8-b6dd-b941486a1094
f309efde-5f10-45a8-b6dd-b941486a1094

  • У 2014 році біля нашого будинку на газоні без погодження із мешканцями, приватний підприємець розмістив кіоск, нібито для ремонту взуття. Був би то кіоск, а то – якась буда, - розповіла одна із тернополянок. - Кіоск розміщений під вікнами нашого будинку, зовсім в іншому місці, ніж зазначено у паспорті прив’язки. У тому кіоску поставили піч для опалення із трубою, з якої постійно йде дим, що призводить до забруднення повітря. Ми категорично проти розміщення цього «архітектурного чуда».
Виявилося, що цей конфлікт – тривалий. Про нього докладно знає не лише депутат від округу Назар Зелінка, а й міський голова.
  • Ми всі знаємо ситуацію, всі знаємо цю проблему, - каже він. - Вчора відбулася нарада за участі депутата, представників муніципальної поліції, управління архітектури і земельників. Є відповідне розпорядження, хто і що там має зробити. Прописали план дій. Є і гарантійне зобов’язання – до 23 серпня демонтувати і привести у відповідність. Відсунеться на те місце, яке йому належить, буде лише кіоск із ремонту взуття. Так, як це має бути. Нічого іншого там бути не може.
Комунальні підприємства мають 3 місяці на «прозорість» Підтримали обранці і низку депутатських запитів, що стосувалися, зокрема, учасників АТО, комунальних підприємств, сміття і потреб міських шкіл. Частину із них ініціював депутат Ігор Турський, мотивуючи тим, що до нього зверталися виборці із округу. Окрім того, депутати зобов’язали усіх комунальників Тернополя звітувати про свою діяльність. На тому, що усі комунальні підприємства повинні зробити свою діяльність прозорою наполягав депутат Андрій Шкула.

111111111111111111
111111111111111111

  • Журналісти неодноразово стикалися із тим, що не могли знайти те, чи інше підприємство, - каже він. – Наприклад, це стосується того ж таки «Масиву». Як на мене, на сайті міської ради має бути вичерпна інформація про всі КП, із даними про їхніх керівників, контактами. Потрібно публікувати річні звіти, включно із фінансовими.
Вимога проста: протягом 3 місяців усі комунальні підприємства повинні створити сайти чи веб-сторінки у мережі Інтернет на безкоштовних сервісах, опублікувати на них усю інформацію про керівництво, робітників, майно, земельні ділянки та приміщення КП, а також - розмістити статут підприємства. На це пристали 38 обранців тернополян. У місті перевірять роботу соціальних аптек Депутати міськради кажуть, що соціальні аптеки не надають обіцяних 12% знижок для власників карток тернополянину. Хоча в угоді вказано (цитуємо) «знижка до 12%».
  • Знижки у соціальних аптеках для власників «Карток тернополянина» дійсно не надають у повному обсязі, - каже депутат від «Народного контролю» Вікторія Шараськіна, яка була секретарем постійної депутатської комісії у галузі охорони здоров’я. – Вони надають тільки 3 чи 5 і максимум 8% знижки. Тому ми ініціюємо створення комісії, яка перевірила б аптеки на надання обіцяних знижок.
Тож тепер мережа соціальних аптек від «Бориса» буде під ретельним контролем спеціальної депутатської комісії міськради. А власне постійної депутатської комісії у галузі охорони здоров’я тепер у міській раді взагалі немає. Адже, як виявилося у кінці засідання сесії, депутат Роман Ляхович написав заяву про звільнення його від посади голови цієї комісії (нагадаємо, його нещодавно спіймали на хабарі і партія «Народний контроль» виключила депутата зі своєї фракції, «Терен» про це писав ТУТприм.). Не хоче бути секретарем і Вікторія Шараськіна. Про це вона теж подала заяву. До речі, ухвалили на сесії також чимало земельних питань. Окрім того, депутати погодилися на те, щоб «Тернопільводоканал» продав непотрібну йому техніку із аукціону. Серед цікавого також – правки до регламенту роботи ради і питання про громадський бюджет. «Терен» про це своїм читачам розповість докладно згодом. Про те, що ще відбувалося на сесії, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ. Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ Фото автора      

Вибір читачів за тиждень

Відео