Тернопільські депутати кличуть Стемковського «на килим»

71f37f9f-dc0c-4b71-ab02-5f9469de2ac9

Звіт про проведення рекультивації на Малашівському сміттєзвалищі хочуть почути міські депутати від заступника міського голови із питань житлово-комунального господарства Владислава Стемковського. Із такою вимогою на сесії 16 червня виступив депутат від ВО «Батьківщина» Петро Поврозник. Депутати такий запит свого колеги підтримали.

  • Пропоную оприлюднити інформацію про рішення міської ради від 16.08.2011 року про виконання «Програми поводження із твердими побутовими відходами на 2011-2016 рр.» та проведення рекультивації міського сміттєзвалища у селі Малашівці Зборівського району, - каже він. - Окрім того, про угоду між Тернопільськими обласною та міською радами про співфінансування додатків на проектування сміттєпереробного заводу. Як кажуть: «Береженого Бог береже», може, все там і добре...
У такий спосіб він натякнув на трагедію, що недавно сталася на Львівщині. До того ж, у Тернополі «сміттєва криза» теж свого часу була. Власне, Малашівське сміттєзвалище екологи давно закрили, хоча відходи з міста туди вивозять досі. Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ Фото автора Довідка. Малашівське сміттєзвалище приймає відходи з Тернополя із 1977 р. Подекуди висота завалів сягає 45 метрів. Київські фахівці Державної екологічної інспекції України ще у березні 2012 р. винесли дві постанови: перша – про заборону тернопільським перевізникам вивозити та утилізовувати сміття на Малашівському сміттєзвалищі, друга – про повну заборону експлуатації полігону. Недалеко розташований Верхньоівачівський водозабір. Із нього отримують воду 70% тернополян.    

Вибір читачів за тиждень

Відео