У Тернополі бракує храмів? (фото)

сесія1
  • Отче, ви ж не перший раз прийшли із цим питанням. Я вже вам казав – ніхто так просто не дасть 45 сотих. Земля у Тернополі – дорога, - не стримував емоцій депутат Роман Навроцький. – Переробіть документи, треба зменшити площу!
Рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,4566 га під будівництво храму Св. Миколая із парафіяльним будинком і притулком для сиріт за адресою: вул. Яреми релігійній громаді «Парафія Святого Миколая Чудотворця Архієпископа Мирлікійського» Тернопільсько-Бучацької єпархії УПЦ Київського патріархату» депутати ухвалити на засіданні 16 червня не погодилися. Переконати їх виділити землю не зміг навіть священик, який прийшов особисто і дочекався майже завершення засідання.

сесія2
сесія2

  • У мене ж документи виготовлені на цю площу, - бідкався отець. – Юрист казав, що легше буде, якщо депутати дадуть згоду, а потім – змінити умови.

Але це думку депутатів не змінило. Із зали голосно лунало скептичне: «Ага…». Обранці тернополян таки сказали «ні» і наразі запропонували прохачам зменшити площу ділянки.

Зелену зону на вулиці Текстильній поки що зберегли

Питання «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,11 га для будівництва і обслуговування культової споруди (храму) за адресою вул. Новий Світ релігійній громаді «Християнська церква «Відродження» депутати теж не підтримали. Така ж доля спіткала пункти:

  • «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,12 га для будівництва та обслуговування будівель громадських і релігійних організацій за адресою вул. Текстильна релігійній громаді «Церква Християн Віри Євангельської міста Тернополя «Слово істини».

Натомість проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою земельної ділянки площею до 0,25 га для будівництва та обслуговування церкви за адресою: вул. Текстильна релігійній громаді «Парафія Дванадцяти Апостолів» м. Тернопіль Тернопільської єпархії УПЦ КП" зняли із порядку денного за ініціативи автора – начальника відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради Віктора Кібляра. Що цікаво, його самого на засіданні не було, тож «віддуватися» довелося заступниці.

Депутати відхилили чимало земельних питань

Решта ж питань про землю для релігійних громад, попри дискусії і суперечки, того дня отримала необхідну кількість «за», причому усі пункти - під забудову:

  • «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою земельної ділянки площею 0,0550 га для будівництва та обслуговування культової споруди за адресою: просп. Злуки релігійній громаді «Парафія Вознесіння Господнього» м. Тернопіль Тернопільсько-Теребовлянської єпархії УПЦ КП»;

  • «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,13 га під будівництво церкви за адресою вул. Микулинецька релігійній громаді «Парафія Святителя Миколая на честь Героїв «Небесної сотні» міста Тернополя Тернопільського благочиння - Тернопільської єпархії УАПЦ».

До речі, на згаданому засіданні сесії підтримки у депутатів не отримали чимало так званих земельних питань. Не допомогло і те, що до деяких із них обранці тернополян поверталися вдруге вже у кінці сесії.

Наприклад, питання «Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,7340 га за адресою: вул. Бродівська, 44 ТОВ «Взуття» спершу набрало лише 13 голосів «за», а при повторному голосуванні – уже 32. Натомість пункт «Про надання земельної ділянки площею 0,0420 га за адресою: вул. Живова, 9 ПП «Патіо» депутати «зарубали».

надал
надал

  • Не бачу логіки: навіщо давати землю підприємству, де працює одна людина і отримує зарплату 500 грн, - зауважив міський голова Сергій Надал.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео