І один у полі воїн - головний лозунг депутата із Тернопільщини

трактор
У Ланівцях і словом і ділом доводить свою любов до рідного міста депутат Лановецької міської ради і голова новоствореної громадської організації                      « Лановеччина європейська» Петро Стецюк. Рідко коли, лише з виняткової причини, може пропустити сесію, а ініціатив від нього надходить стільки, що, мабуть, на всі ділянки міського життя вистачить. Бо на все звертає увагу. Не шкодує зусиль, хоч сам є приватним підприємцем – і часу поза роботою , здавалося б, обмаль Не впадає у відчай, коли опиняється у меншості, або йде проти думки деяких своїх колег. Зокрема, під час зимового протистояння, що спричинила в Ланівцях частина заангажованих ланівчан довкола підприємств « Агропродсервісу», Петро Стецюк відстоював інтереси останніх, вважаючи, що кожне робоче місце, кожна гривня, яка потрапляє до місцевого бюджету – це рятівне коло для таких містечок України, які опинились сьогодні на межі економічного й соціального колапсу. Знає, що рано чи пізно - розумне й раціональне все одно переможе. Не випадково виборці його округу на останніх виборах до місцевих рад вже вчетверте обрали п. Стецюка депутатом. Бо в той час як одні суспільно активні мешканці міста здатні тільки галасувати й обурюватися, коли їм щось не подобається, він займається конкретними справами. От і цього разу, здійснює свою давню ідею, яку не вдалось втілити при минулому керівництві: підремонтувати деякі віддалені міські дороги. Знайшов розуміння в міської влади і почав із            вул. Січових Стрільців. На черзі - вулиці Дружби й Лугова, а в перспективі, коли буде будматеріал – займеться вулицею Садовою. Бо раніше, на його думку, влада зазвичай займалась лише впорядкуванням центральної частини міста, а окраїни ніяк не можуть дочекатися своєї черги.

дорога
дорога

  • - Для цього не так вже й багато треба. Після того як я обговорив питання з міським головою, то, на моє прохання, мені для виконання згаданих робіт виділили грейдер з Лановецької філії автодору( начальник Валерій Носик) та бульдозер - навантажувач і вантажну машину з Лановецького міжрайонного управління водного господарства ( начальник Юрій Батьковець). На пальне кошти теж знайшлись. Спочатку вирівнюємо дорогу, якою вже просто неможливо було їздити й ходити . Скрізь вибоїни, а в негоду - калюжі й грязюка. Колись вулицю висипали щебенем, але покриття уже пошкоджене і вкрите нанесеним грунтом. Коли згорнули його, то дістались до шару чистої високоякісної гальки. Вона досить стійка. На півночі, де я колись працював , з такої гальки була вимощена злітна смуга аеродрому. Потім, по узбіччю дороги зробимо водовідвід. Все за технологією. Доводилось знаходити розуміння і в людей, бо хтось улюбленими квітами під парканом з боку проїжджої частини дороги мусів пожертвувати, хтось гілля, що нависло над вулицею, має обрізати,- каже п. Петро.
Петро Стецюк в минулому будівельник. Працював свого часу майстром та інженером заводу залізобетонних конструкцій, і на шляховому будівництві розуміється. Тому для виконання згаданих робіт йому не потрібен спеціаліст. Все може проконтролювати сам, йдучи попереду техніки і підказуючи, що і як потрібно зробити. В майбутньому сподівається на згаданих вулицях ще добитись встановлення освітлення. Зібраний з вулиці грунт звозять на розташований поряд із житловим масивом луг, на краю мальовничого узбережжя річки Жирак. За планом п. Петра, для нього теж є своє призначення: облаштувати тут дитячий майданчик, або футбольне поле, поставити лавочки . Але це вже, звісно, руками самих жителів, на що надіється депутат. Вдалося ж йому минулого року організувати людей на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, і на своєму окрузі, і біля міського ставка. Це ще раз доводить, що навіть одна людина може багато, якщо окрилена турботою про своє рідне місто, чи село та його мешканців. Особливо сьогодні, коли говоримо про ініціативу місцевих громад і необхідність зростання їх ролі в самоуправлінні.

Григорій БАСЮК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео