Лише у травні з Тернопілля перерахували понад 50 мільйонів гривень

лише у травні2
305,8 млн. грн. митних платежів перерахувала до бюджету Тернопільська митниця Державної фіскальної служби (ДФС) протягом січня-травня 2016 року. Йдеться про суму - на 49,3 млн. грн., або на 19,2%, вищу, ніж отримана за аналогічний період минулого року, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.
  • Водночас відбулося зниження податкового навантаження на імпорт, завдяки скасуванню додаткового імпортного зору і створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, а також - лібералізації торгівлі товарами і послугами, - додають митники. - Це передбачили в Угоді про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами.
Як наслідок, у січні-травні цього року надали звільнення від сплати ввізного мита і зниження його ставок на суму 14,2 млн. гривень, уточнюють фахівці.
  • Товарами, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, були: свіжоморожена риба (23,9 млн. грн. – прим.), зернозбиральні, бурякозбиральні комбайни та інші машини, а також механізми для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур (20,2 млн. грн.), мінеральні добрива із вмістом трьох поживних речовин (14,5 млн. грн.), - підсумовує в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - У розрізі видів податків сплатили: 280,2 млн. грн. податку на додану вартість, 23,5 млн. грн. мита, 1,3 млн. грн. акцизного податку і 0,8 млн. грн. плати за здійснення митних формальностей та інших платежів.
Водночас, за підсумками діяльності митниці, у травні 2016 року до державної скарбниці перерахували 50,4 млн. грн. митних платежів. Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео