Агро-новини 20 червня

JHE5c3723_plane

Новини аграрного сектору

 Існує загроза, що посіви зернових «ляжуть»

В Україні аналітики переглянули попередні прогнози щодо врожаю у цьому році, пише UBR.

Як пояснюють у компанії ААА, вони з обережністю поставилися до очікувань по врожайності твердих зернових у 80-110 ц/га.

20061
20061

З одного боку, дощі, що накрили Україну, сприяють підвищенню врожайності.

З іншого — існує загроза, що посіви можуть просто «лягти», а зерно у колосі - прорости. Ці фактори можуть вплинути на обсяг майбутнього зернового валу.

«Тому прогноз виробництва пшениці у цьому сезоні збільшено тільки на 3% або на 700 тис. т, до 22,6-23 млн т. А загальний урожай зернових складе 60,9-61,2 млн т, а це на 2,2 млн т більше попереднього прогнозу», — вважають в ААА.

На Запоріжчині урожай фруктів зіпсували дощі і хвороби

На Запоріжчині урожай фруктів дещо зіпсований хворобами та несприятливими погодними умовами, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

У садових господарствах області у плодових культур триває ріст та налив плодів. У черешні та вишні спостерігається достигання плодів.

20062
20062

«У персика зареєстровано пошкодження дерев хворобами (коккомікоз), у дерев черешні — гнилість, коккомікоз, також виявлено ураження дерев яблуні паршою», — сказано у повідомленні.

Також додається, що у садових господарствах Мелітопольського району від сильних злив, граду та шквалу було пошкоджено листя, плоди та пагони абрикосу, черешні, персика, полуниці та яблуні.

«У зв’язку з цим наразі проводяться роботи з обробки дерев отрутохімікатами», — йдеться у повідомленні.

На Волині 82% адмінпослуг у земельній сфері надають безкоштовно

На Волині більше 82% адмінпослуг у земельній сфері надаються безкоштовно, пише прес-служба Урядового порталу.

Упродовж січня-травня 2016 р. волинські землевпорядники надали громадянам 38,3 тис. безкоштовних адміністративних послуг, що становить 82,6% від їх загальної кількості. Найчастіше мешканці області зверталися для реєстрації земельних ділянок — таких документів видали 12,5 тис.

20063
20063

«Територіальні органи Держгеокадастру у Волинській області виготовили 9,2 тис. витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок та 4,3 тис. довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями», — сказано у повідомленні.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео