Тернопільська молодь відвідала рідну землю Євгена Коновальця (фото)

111

Відділ сім’ї та молоді Тернопільської ОДА організував поїздку на батьківщину борця за Незалежність України, полковника Євгена Коновальця з нагоди 125-ї річниці командира Січових Стрільців.

В суботу, 18 червня, близько двадцяти-пяти тернополян, серед яких були представники молодіжних міських та громадських організацій, відправились у село Зашків, що на Львівщині. В цей час там проходив молодіжно-патріотичний фестиваль «Зашків – земля героїв». У планах групи були не лише відвідини фестивалю, а й екскурсія до історико-меморіального музею – садиби родини Коновальців.

1
1

На час прибуття автобуса проходив здоровий велозаїзд на фестиваль, у якому брали участь «От Вінта» усім складом.

2
2

3
3

4
4

З перших хвилин поїздка запамяталася, адже привітні мешканці Зашкова, гості та працівники музею радо зустріли тернополян:

  • Я прочитала в інтернеті, що до нас приїдуть з Тернополя. Рада вас вітати на землі полковника Євгена Коновальця, - вітала екскурсовод.

Загалом відвідини садиби видались пізнавальними, адже документи, фотокартки, історичні факти – все це можна було почути, відчути та побачити на власні очі.

По приїзді кожен охочий мав змогу оглянути фестивальне поле, покататися на козацькій чайці «Отаман», послухати гутірки, взяти участь в майстер-класах та інше.

Назад автобус вирушив надвечір, у 6-ій годині. Охочі продовжити пізнавальний відпочинок залишилися до неділі.

1
1

11
11

2
2

3
3

4
4

5
5

6
6

7
7

8
8

9
9

10
10

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео