21 червня тернополяни святкують Міжнародний день йоги

yoga-asani-pozi-uprazhneniya

На сьогоднішній день йога стає все більш популярною, а саме хатха-йога. В 2014 році Генеральною Асамблеєю ООН було прийнято рішення відзначати цей день і сприяти популяризації даршанів (філософії індуїзму).

В Тернополі відкрилися різноманітні школи йоги, де кожен бажаючий може освоїти як базові асани, так і вивчити це мистецтво сповна. Одну із найвідоміших студій у нашому місті розвиває Володимир Сова - чоловік, який навчить не лише базових речей, а й допоможе освоїти основні принципи та життєву мудрість за допомогою йоги. Студія пана Володимира має назву «Нітайгор».

- Зараз йога набуває великої популярності, зокрема хатха-йога. Щоправда, хто не орієнтується в цьому питанні взагалі , може загубитися в назвах, адже це різноманітні гімнастичні та дихальні вправи, філософія, мудрість життя, вегетаріанство та інше, - розповідає Володимир. - Хатха-йога в Індії – як звичайна фізкультура, проте вона поєднана із диханням. Але не обов’язково пов’язувати заняття з харчуванням. Люди харчуються так, як відчувають, тобто так, як краще буде для них.

Володимир Сова – вегетаріанець, і не нав’язує свій спосіб життя іншим, проте проводить цікаві тренінги, лекції, пов’язані зі здоровим харчуванням.

- Займатися йогою корисно, - каже він, - особливо, якщо вміло поєднувати правильне харчування і відмовитися від шкідливих звичок.

Для занять йогою не важливий вік та фізичні можливості, вона доступна для всіх. Головне – налаштуватися на цей спосіб життя і займатися не 2 рази в тиждень, на заняттях, а знаходити час для виконання асан вдома. Навіть 5 хвилин в день можуть корисно впливати на ваш організм.

Прийти на безкоштовні заняття з хатха-йоги може кожен тернополянин, адже Володимир Сова проводить їх щонеділі о 9:00 годині ранку в парку Національного Відродження.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео