Про відгодівлю житом розповіли тернопільським фермерам

7108_1

Про особливості відгодівлі свиней житом розповів власник компанії Svine Opti Флемінг Боло під час презентації продукції компанії на базі виробничих потужностей “Агропродсервісу” в Настасові на Тернопільщині.

Йшлося про правильне використання жита у кормах окремо для поросят, свиноматок та свиней на відгодівлі. Також експерт представив результати дослідів порівняння жита із іншими зерновими.

- Жито для свиноматок показує такі ж добрі результати, як і пшениця. Цю рослину можна використовувати для них до 20% у кормі, - розповідає Флемінг Боло. – У житі більше клітковини, ніж в пшениці. А клітковина зменшує смертність тварин при народженні. Для свиней на відгодівлі можна використовувати у кормі більше 40% жита. Для поросят – до 10%. Загалом, під час годівлі житом немає різниці у поведінці між різними групами.

Ріжки у кормі є токсичними для тварин і спричинюють негативні наслідки, особливо для свиноматок. Флемінг Боло радить шукати нові сорти жита, які мають максимально низький рівень засмічення. Жито в середньому коштує на 12-18 євро за тонну дешевше, ніж пшениця, звертає увагу експерт.

До слова, Svine Opti 20 років працює у бізнесі з кормами та 2 роки є незалежним консультантом. Компанія працює з фермерами Данії, Канади, Австрії, Норвегії, Росії, Литви, Польщі та України.

Вибір читачів за тиждень

Відео