Спротив виділенню землі воякам АТО на Тернопіллі чинять органи місцевого самоврядування (фото)

222222222222222222222

Майже 3 тисячі письмових заяв щодо отримання земельних ділянок на Тернопіллі уже подали учасники АТО. Про це сьогодні, 21 червня, під час наради із питань військово-цивільного співробітництва повідомив голова обласної держадміністрації Степан Барна.

  • За результатами розгляду вказаних звернень, надали 2981 дозвіл на розробку землевпорядної документації земельних наділів загальною площею 150 га, - каже він. – І це - один із найкращих показників в Україні.
Проте такі цифри не заспокоїли присутніх. Скажімо, родичка одного із учасників АТО запитала, чи має право на землю у Тернополі боєць, який в обласному центрі не приписаний? Керівники області ще не встигли зорієнтуватися, як один із бійців, присутній у залі, запевнив, що має проблеми із отриманням ділянки. Мовляв, у Тернополі написати заяву на її отримання не заборонили, але перспективи – примарні.
  • Так сталося, що найбільший спротив виділенню землі воякам АТО на Тернопіллі чинять органи місцевого самоврядування, - заявив представник Держкомзему, присутній у залі. – Ми ж - не маємо права розпоряджатися ділянками у населених пунктах. У нашій компетенції – лише землі для ведення садівництва тощо.
Степана Барну така відповідь не переконала. Він попросив «земельника» розібратися в озвученій проблемі і запевнив, що влада і надалі буде працювати у напрямку забезпечення і підтримки сімей учасників АТО.
  • У Тернопільській області немає жодного села чи містечка, де б громадяни не долучилися до волонтерського руху на допомогу українській армії, — додає голова Степан Барна.
Принагідно він наголосив на актуальності організації військових вишколів для молоді. Мовляв, такі заходи необхідні для формування загонів територіальної оборони.
  • Я доручив органам державної влади організувати у районах області заходи, подібні до того, який провели нещодавно у Білій під Тернополем. Причому - не менше одного разу на два тижні, — наголошує Степан Барна. – Звісно ж, вишколи із застосуванням зброї повинні відбуватися на спеціалізованих полігонах.
Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ Фото автора  

Вибір читачів за тиждень

Відео