Тернопілля: молодь своє свято відзначатиме цілий тиждень (фото)

aa6204d1-b311-46ba-b28f-5e89a5283183

Особливо насиченим і тривалим буде святкування Дня молоді на Тернопіллі цього року. Про особливості програми урочистостей і різноманітних змагань розповіли в обласній держадміністрації сьогодні, 21 червня. Нагадаємо, День молоді в останню неділю червня в Україні відзначають упродовж 22-х років. У 2016-му свято припало на 26 червня. ІІІ-й обласний молодіжний форум проведуть у Чорному Лісі Звичних концертів організатори вирішили не влаштовувати, натомість зосередилися на нестандартних заходах. До того ж, не всі заходи відбуватимуться в обласному центрі, де молодь – і так досить активна, вважає начальник відділу сім'ї і молоді ОДА Ігор Чорний.

  • Як розвиватиметься містечко чи село, багато в чому залежить від активності молоді. Саме молодь може і повинна бути ініціатором змін, - наголошує він. - Тому молодіжне лідерство варто розвивати не тільки у Тернополі. Треба поширювати досвід цікавих молодіжних ініціатив і проектів у райони краю.
Тож ІІІ-й обласний молодіжний форум проведуть 29-30 червня на базі дитячого табору «Сокіл», що у с. Чорний Ліс Збаразького району. Серед учасників будуть і відомі молодіжні лідери краю, і ті, хто лише починає знайомитися із громадським рухом. Табір, за словами пана Чорного, матиме патріотичне спрямування. Там працюватимуть інтелектуально-дискусійні майданчики, буде можливість обмінятися досвідом та ідеями для нових проектів.
  • Під час урочистого відкриття форуму голова обласної держадміністрації Степан Барна вручить відзнаки кращим молодіжним лідерам області, - додає він. – У програмі – семінар він «кіборга» Валерія Гатила і вечір бардівської пісні.
Запросять військових 44-ї окремої артилерійської бригади Власне, святкування розпочалися ще 20 червня - заходами Тижня Молодіжних Ініціатив (про це докладно читайте ТУТприм.). Окрім того, «Місто мультиспорту» із численними локаціями організують у тернопільському парку ім. Тараса Шевченка у неділю, 26 червня. Ідея належить молодіжним громадським організаціям Тернополя, додає голова обласного осередку Молодіжної Націоналістичного Конгресу Василь Дубовий.
  • Відвідувачі зможуть повправлятися у різних, переважно неолімпійських, видах спорту, - розповідає він. – Ми спеціально зробили такий вибір, адже поки що немає секцій, де такого молодь могла б навчитися.
У парку розмістять надувний скеледром, сапи і слеклайн. Влаштують бодібол, болдер-тейбл, а також діятиме прокат велосипедів, балансбордів і катамаранів. Для молоді усі ці розваги будуть безкоштовними. При потребі усі охочі зможуть отримати консультацію у фахівця. За безпекою учасників стежитимуть місцеві рятувальники.
  • Традиційно у рамках Дня молоді відбудеться регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка», - додає Ігор Чорний. – Відбуватиметься дійство на пляжі «Дальньому». Молодь там обиратиме свого мера і не тільки. Команда-переможець згодом змагатиметься у фіналі Проекту.
  • 63f69f26-e727-4a01-b9c4-1fb2da522eb8
    63f69f26-e727-4a01-b9c4-1fb2da522eb8

До слова, у суботу, 25 травня, представники молодіжних організацій і військовослужбовці 44-ї окремої артилерійської бригади змагатимуться у пейнт-болі за Кубок Шухевича. Ці «бої» відбуватимуться у парку «Топільче», біля ТЦ «Орнава» Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ Фото автора Довідка. В усіх районах краю з нагоди свята пройдуть урочисті, спортивні і розважальні заходи. Докладну програму Дня молоді можна знайти на сайті відділу сім’ї і молоді Тернопільської ОДА - www.usm.te.gov.ua, а також на сторінці департаменту у соціальній мережі «Facebook».      

Вибір читачів за тиждень

Відео